![]() |
Kızarmış Karides |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kızarmış KaridesKızarmış karides Kızarmış karides Hazırlama süresi 60 dakika 6 kişilik Malzemeler: 36 adet iri karides 4 adet yumurta akı 2 su bardağı un 100 gram tel şehriye sıvı yağ tuz Hazırlanışı: Karidesleri tuzlu suda haşlayıp süzün ![]() ![]() ![]() Yumurta akını katıca çırpın ![]() ![]() Tel şehriyeyi bir kasede ufalayın ![]() ![]() Sıvı yağı fritözde 180 derece ısıtın ![]() ![]() Şehriyeleri karideslere iyice batırdıktan sonra kızartın ![]() Kardieslerin kalan yarısını dinlendirdiğiniz hamura bulayın, 3-4 dakika kızartın, yağlarıon süzülmesi için mutfak kağıdı üzerine alın ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|