Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
karides, kızarmış

Kızarmış Karides

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kızarmış Karides



Kızarmış karides
Kızarmış karides

Hazırlama süresi 60 dakika
6 kişilik
Malzemeler:

36 adet iri karides
4 adet yumurta akı
2 su bardağı un
100 gram tel şehriye
sıvı yağ
tuz

Hazırlanışı:
Karidesleri tuzlu suda haşlayıp süzün Baş kısmını burarak koparın, kabuğunu soyun Keskin bir bıçakla sıt kısmını yarın ve içini temizleyin
Yumurta akını katıca çırpın Unu soğuk su ile karıştırarak boza kıvamına getirin ve 15 dakika dinlendirin
Tel şehriyeyi bir kasede ufalayın Karidesleri tuzlayııp karabiberleyin
Sıvı yağı fritözde 180 derece ısıtın Karideslerin yarısını yumurta karına bulayıp, kabın kenarını sıyırarak alın ve ufaladığınız tel şehriyeye bulayın
Şehriyeleri karideslere iyice batırdıktan sonra kızartın
Kardieslerin kalan yarısını dinlendirdiğiniz hamura bulayın, 3-4 dakika kızartın, yağlarıon süzülmesi için mutfak kağıdı üzerine alın Diplerle servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.