![]() |
Kızarmış Karides
Kızarmış karides
Kızarmış karides Hazırlama süresi 60 dakika 6 kişilik Malzemeler: 36 adet iri karides 4 adet yumurta akı 2 su bardağı un 100 gram tel şehriye sıvı yağ tuz Hazırlanışı: Karidesleri tuzlu suda haşlayıp süzün. Baş kısmını burarak koparın, kabuğunu soyun. Keskin bir bıçakla sıt kısmını yarın ve içini temizleyin. Yumurta akını katıca çırpın. Unu soğuk su ile karıştırarak boza kıvamına getirin ve 15 dakika dinlendirin. Tel şehriyeyi bir kasede ufalayın. Karidesleri tuzlayııp karabiberleyin. Sıvı yağı fritözde 180 derece ısıtın. Karideslerin yarısını yumurta karına bulayıp, kabın kenarını sıyırarak alın ve ufaladığınız tel şehriyeye bulayın. Şehriyeleri karideslere iyice batırdıktan sonra kızartın. Kardieslerin kalan yarısını dinlendirdiğiniz hamura bulayın, 3-4 dakika kızartın, yağlarıon süzülmesi için mutfak kağıdı üzerine alın. Diplerle servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.