Patatesli Levrek |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Patatesli LevrekPatatesli levrek Patatesli levrek Hazırlama süresi 40 dakika 4 kişilik Malzemeler: 2 adet patates 2 adet dondurulmuş levrek fileto 40 gram tereyağı 1 adet yumurta sarısı 5 sap kekik 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ tuz karabiber Hazırlanışı: Patatesleri soyun, yıkayın, ince dilimlere kesin ve mutfak kağıdı ile kurulayın ![]() Balık filetolarını çözülmeye bırakın Daha sonra yatay olarak iki parçaya kesin Tuz ve karabiber ile tatlandırın![]() Tereyağını ısıtın Balık filetoları ile bir tabağa koyun Üzerlerine kalın bir tabaka haline yumurta sarısı sürün![]() Patates dilimlerini palık pulu gibi balıkların üzerlerine yerleştirin Erimiş tereyağı nı patateslerin üzerine sürün Buzdolabına koyup tereyağ donana kadar 20 dk bekletin![]() Sıvı yağı tavada kızdırın Balık filetoları pullu kısımları alta gelecek şekilde tavaya koyun ve hafif ateşte 5-6 dk altın sarısı kızartın Balığı tekrara tuz ve karabiber ile tatlandırın Kekik saplarını da katıp kızartmaya devam edin Başığı çevirip, 1 dk daha kızartın Üzerlerine kekik serpin ve servis yapın
|
|
|
|