![]() |
Patatesli Levrek
Patatesli levrek
Patatesli levrek Hazırlama süresi 40 dakika 4 kişilik Malzemeler: 2 adet patates 2 adet dondurulmuş levrek fileto 40 gram tereyağı 1 adet yumurta sarısı 5 sap kekik 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ tuz karabiber Hazırlanışı: Patatesleri soyun, yıkayın, ince dilimlere kesin ve mutfak kağıdı ile kurulayın. Balık filetolarını çözülmeye bırakın. Daha sonra yatay olarak iki parçaya kesin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın. Tereyağını ısıtın. Balık filetoları ile bir tabağa koyun. Üzerlerine kalın bir tabaka haline yumurta sarısı sürün. Patates dilimlerini palık pulu gibi balıkların üzerlerine yerleştirin. Erimiş tereyağı nı patateslerin üzerine sürün. Buzdolabına koyup tereyağ donana kadar 20 dk bekletin. Sıvı yağı tavada kızdırın. Balık filetoları pullu kısımları alta gelecek şekilde tavaya koyun ve hafif ateşte 5-6 dk altın sarısı kızartın. Balığı tekrara tuz ve karabiber ile tatlandırın. Kekik saplarını da katıp kızartmaya devam edin. Başığı çevirip, 1 dk daha kızartın. Üzerlerine kekik serpin ve servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.