![]() |
Ey Rabbim Ümmetim! Ey Rabbim Ümmetim! Ey Rabbim Ümmetim |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ey Rabbim Ümmetim! Ey Rabbim Ümmetim! Ey Rabbim ÜmmetimEy Rabbim ümmetim! Ey Rabbim ümmetim! Ey Rabbim ümmetim ŞEFAATE LAYIK OLABİLMEK İÇİN Gaflete düşmeyelim “Her ümmetten bir şahit göndereceğimiz gün, artık ne kâfir olanlara (özür dilemelerine) izin verilir ne de onların özür dilemeleri istenir ![]() İşte, bu ayette bize işaret edileni anlamamız lazımdır ![]() ![]() ![]() Evliyalardan bir zat, yanında cariye bulunan bir adamla bir gemiye binmiş ![]() ![]() — Bunlar ne kadar hoştur, değil mi? Dedi ![]() — Benim nazarımda bunlardan daha hoş olanı vardır ![]() — Bunlardan daha hoş olanı nedir? Diye sordu ![]() ![]() Adam bir an düşündü ve; “Bu günahların hepsi benim amel defterime yazılacak ![]() ![]() — Seni azat ettim, ben de bu adamın kölesi oldum, dedi ![]() ![]() İşte, insan kıyamet gününde amel defteri açıldığı zaman hâlinin ne olacağını bu şekilde düşünüp ona göre kendisini hazırlaması lazımdır ![]() Ne cevap vereceğiz? Gece gündüz başımızı hiç secdeden kaldırmasak dahi yine de azdır ![]() — Ya Levh! Ben sana bir emanet vermiştim ![]() — Yarabbi! Ben o emaneti İsrafil (aleyhisselam)’a teslim ettim, diyecektir ![]() — Yarabbi! Ben o emaneti Mikail (aleyhisselam)’a teslim ettim, diyecektir ![]() — Yarabbi! Ben o emaneti Cebrail (aleyhisselam)’a teslim ettim, diyecektir ![]() — Yarabbi! Ben emaneti Muhammed (sallallahu aleyhi vesellem)’e teslim ettim, diyecektir ![]() İşte, bu emanet Kur’an-ı Azimüşşan’dır ![]() ![]() — Ya Rabbi! Ben o emaneti ümmetime teslim ettim ve onlara tebliğ ettim, diye cevap verecektir ![]() Peki, biz o zaman, bize sorulduğunda ne cevap vereceğiz? ![]() ![]() ![]() İşte Peygamber Efendimiz (sallallahu aleyhi vesellem), durumumuzu bildiği için halimize acıyacak ve: — Yarabbi! Benim ümmetim zayıftır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Peygamberimiz, Âdem aleyhisselamın yanına gelerek; — Ya Âdem! Sen insanların babasısın ![]() ![]() — Ben de kendimle meşgulüm, diyecektir ![]() ![]() — Yarabbi! Ben, senden kızım Fatıma’yı istemiyorum ![]() ![]() ![]() ![]() — Ya Muhammed! Senin ümmetine böyle acımandan dolayı, onların şefaatini sana verdim, buyuracaktır ![]() Çünkü ayeti kerimede; “Sonra rabbin sana, sen razı oluncaya kadar verecektir ![]() ![]() Nitekim Peygamber Efendimiz (sallallahu aleyhi vesellem)in razı olacağı şekilde, Allahu Zülcelâl şefaat etme yetkisi verecektir ![]() Şefaate layık olabilmek için Biz de hiç olmazsa, O’nun şefaatine nail olabilmek için yüzümüzü ağartmamız, amel yaparak ona biraz yardımcı olmaya çalışmamız lazımdır ![]() ![]() ![]() Nihayetinde her kim Allahu Zülcelal’in emanetini yerine getirme gayretinde olursa, O’nun taatinde, ibadetinde bulunursa, o kimse, Allahu Zülcelal’in emanetini eda etmiş olur ![]() ![]() İnsanın günahı ne kadar çok ve büyük olursa olsun tövbeden umutsuz olmamalıdır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Haşirde insanlığın durumu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|