Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Kitap Dünyası

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
kitabı, secretsırlar, özet

The Secret(Sırlar Kitabı) Özet

Eski 09-07-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

The Secret(Sırlar Kitabı) Özet

Kendinizi bolluk içinde yaşarken düşünün; bereketi kendinize çekeceğinizi göreceksiniz Bu kural herkes için her zaman geçerlidir

İnsanların istediklerini elde edememelerinin tek sebebi, olmasını istedikleri şeyler yerine, olmasını istemedikleri şeyler üzerine düşünüyor olmalarıdır

istediklerinizi düşünerek bütün kalbinizle bu dileklerinizin üzerine odaklandığınızda size onları mutlaka verecektir

Olmasını istemediğiniz şeylere odaklandığınızda örneğin "geç kalmak
istemiyorum, geç kalmak istemiyorum" dediğinizde ise, çekim yasası sizin bunu istemediğinizi duymayacaktır Bu yasa, siz ne düşünüyorsanız onu ortaya koyar ve bu, tekrar tekrar sahnelenmeye başlar

Yaşadıklarınızdan şikayet ediyorsanız, çekim yasası size şikayet edeceğiniz daha fazla şey getirecektir Başına gelenlerden yakınan birini dinlerken, ona odaklanarak yakınlık gösterip onu onayladığınızda da, o an düşündükleriniz yakınılacak durumları kendinize çekmenize sebep olur

Kendinize çektiğiniz düşünceler, bilinçli ya da bilinçdışı olarak, farkındalık düzeyinde tuttuğunuz baskın düşüncelerinizdir İşin zorluğu buradadır

Büyük Sırrı anlamaya başlayan insanlar genellikle sahip oldukları negatif düşüncelerden tedirgin olurlarOysa bilmeleri gereken bir şey vardır; bu da, olumlu bir düşüncenin, olumsuz bir düşünceden yüz kat daha güçlü olduğunun bilimsel olarak ispatlandığıdır Bu bilgi bu noktada duyulan kaygıyı bir derece ortadan kaldırır

Olumsuz düşünmekten kaygılandıkça, bu konuda daha çok endişeyi üzerinize çeker, olumsuz düşüncelerinizi kat kat arttırırsınız

"Sır"rı keşfetmeden önce, meditasyonun bu kadar güçlü bir etkiye sahip olduğunu bilmezdim Meditasyon zihninize huzur verir, düşüncelerinizi kontrol etmenize ve bedeninizi canlandırmanıza yardımcı olur

Düşünceleriniz üzerinde farkındalık kazanmak için "ben düşüncelerimin efendisiyim" cümlesi ile niyet çalışması da yapabilirsinizBunu sık sık tekrarlayın,bunun üstüne meditasyon yapın, siz bu niyeti tuttukça, çekim yasası sayesinde bu gerçekleşecektir

Ne olmak, ne yapmak ya da neye sahip olmak istediğinize karar verin, bunun üzerine düşünün ve gerekli frekansı yayın; vizyonunuz hayatınız olacaktır
Sizin ısrarla düşünerek çağırmadığınız hiçbir şey yaşamınıza giremez

Duygularımız bize neler düşündüğümüzü anlatır

İki çeşit duygu vardır: îyi duygular ve kötü duygularVe siz aradaki farkı gayet iyi bilirsiniz; çünkü iyiler size kendinizi iyi hissettirirken, kötüler kendinizi kötü hissetmenize sebep olurlar Depresyon, öfke, alınganlık, suçluluk duygusu
Bunlar olumsuz duygulardır ve kendinizi güçlü hissetmenize izin vermezler

İyi duygulara sahip olup, iyi şeyler hissettiğinizde ise, bunun tam tersi olur Olumlu duyguların ne zaman geldiğini bilirsiniz, çünkü kendinizi iyi hissetmenizi sağlarlar

Şu andan itibaren kendinizi sağlıklı ve başarılı hissetmeye başlayabilir; sizi kuşatan sevgiyi bu doğru olmasa bile duyumsayabilirsiniz Allah size şarkınızın doğasına, o en derin içsel duygunuza uygun bir karşılık vererek bunu hayata
geçirecektir; çünkü hissetmenin yöntemi budur

Hayatınız, duygu ve düşüncelerinizden meydana gelirGaranti ediyorum! Bu her zaman böyle olacaktır

Kendinizi moralsiz hissettiğinizde, bunu çabucak değiştirebileceğinizi biliyor musunuz? Güzel bir müzik çalarak ya da şarkı söyleyerek ruh halinizi değiştirebilirsinizGüzel şeyler düşünmek de işe yarar Bir bebeği ya da çok
sevdiğiniz birini düşünün ve bu düşüncede kalın Bu düşünceyi zihninizde tutarak, ondan başka hiçbir şeyin size ulaşmasına izin vermeyin; kesinlikle kendinizi iyi hissedeceksiniz Bunu size garanti ediyorum

Bunlar; güzel anılar, gelecekle ilgili olaylar, eğlenceli anlar, doğa, sevdiğiniz
bir kişi, en beğendiğiniz müzik gibi unsurlar olabilir Böylece, kendinizi
öfkeli veya engellenmiş hissettiğiniz bir durumda, ya da moraliniz bozuk olduğunda, önceden hazırlamış olduğunuz bu "Sır"rın İpuçları listenize dönebilir, oradan seçeceğiniz bir konuya odaklanabilirsiniz

Birisi hakkında hoş olmayan bir şeyler düşündüğünüzde, bu çirkin düşünceleri kendi hayatınızda görürsünüz Düşüncelerinizle başkalarına zarar vermeniz mümkün değildir; bu yolla ancak kendinize zarar verirsiniz

Şimdi ise evrene; "Hayat çok kolay! Hayat çok güzel! İyi olan ne varsa bana geliyor!" diye haykırmaya başlayın

İlk adım istemektir Allah'a komut verin ve ne istediğinizi bilmesini sağlayın; düşüncelerinize cevap verecektirGerçekten istediğiniz şey nedir? Oturup düşünün ve bunu bir kağıda yazın Yazarken şimdiki zaman kipi kullanın
İsterseniz; " 'dan dolayı çok mutlu ve müteşekkirim" benzeri bir cümleyle bağlayabilir, her alanda nasıl bir hayat yaşamak istediğinizi anlatabilirsiniz

Ne istediğinize karar vermeli, fakat istekleriniz konusunda son derece net olmalısınız Başarmak size kalmış; çünkü yeterince net olmadığınız taktirde çekim yasası size istediğinizi veremez

ikinci adım inanmaktır İsteğinizi elde ettiğinize inanınBenim mutlak inanç olarak adlandırmayı sevdiğim bu inanca siz de sahip olun Mutlak inanç, görünmeyene inanmaktırYani Allah'a inanmaktır

Kendinizi inanma noktasına nasıl getireceksiniz? İnanıyormuş gibi yapmaya başlayın Tıpkı bir çocuk gibi davranın ve dileğinizin gerçekleştiğine hayali olarak inanın ve istediğiniz zaten olmuş gibi davranın Gerçekmiş gibi davrandıkça, duruma inanmaya başlayacaksınız

Çoğunlukla, isteklerimizi göremediğimizde, kendimizi engellenmiş hisseder, düş kırıklığına uğrar, şüphe duymaya haşlarız Şüphe bize yıkım duygusu getirir Şüpheyi alın ve değiştirin Bu duyguyu fark ederek, yerine sarsılmaz bir
güven koyun "Dileğimin bana gelmek üzere yolda olduğunu biliyorum" deyin

Sürecin üçüncü ve son adımı, almak Bununla ilgili olarak kendinizi çok iyi hissetmeye başlayın Dileğiniz size ulaştığında kendinizi nasıl hissedecekseniz şimdi de öyle hissedin Bunu şimdiden yapın

Önce bir kez isteyin, isteğinizi aldığınıza inanın, onu gerçekten almak için yapmanız gereken şey ise, kendinizi iyi hissetmekten ibaret

Kendinizi bu frekansa geçirmenizin hızlı yollarından biri de; "Şuan isteğimi elde ediyorum Yaşantımdaki bütün iyi şeyleri şu an alıyorum, şu an [burada kendi arzunuzu söyleyin] alıyorum" demektir Ve bunu hissedin Arzunuzu elde etmiş olduğunuzu hissedin

Para istiyorum
Sağlık istiyorum
Bereket istiyorum

Ne istemiş olursan ol, dileğin için dua ederken, onu elde etmekte olduğuna inan, ona erişeceksin

Çekim yasası, Çekim yasasının incelenmesi ve uygulanması, dileğinizin şimdi gerçekleşmiş olduğuna dair duyguları üretmek için size neyin faydalı olacağını anlamaktan ibarettir Düşlediğiniz o arabanın deneme sürüşüne gidinArzu ettiğiniz o ev için bir şeyler alın; içine girip gezinDüşlediğiniz şeye sahip olduğunuz duygusunu yaratmak için yapmanız gereken ne varsa yapın ve bu duyguyu hatırlayınDileğinize erişmek için yapabileceğiniz her şey, onu size
çekmeye yarayacaktır

Allah hızı sever Onu geciktirmeyin Sorgulamayın Kuşku duymayın Zamanı geldiğinde, itici güç oluştuğunda, sezgisel bir tetiklemeyle harekete geçecektir Bunu oluşturmak size bağlı ve yapmanız gereken şey de bundan ibaret

İstediğiniz her şeyi kendinize çekeceksiniz İhtiyaç duyduğunuz şey paraysa, parayı, insanlarsa insanları, belirli bir kitapsa o kitabı çekeceksiniz Dikkat etmeniz gereken şey neye doğru çekildiğinizdir; çünkü siz isteklerinize
dair imgeleri zihninizde tuttukça, onlara doğru çekilirken, onlar da size doğru çekilecekler Hareket, sizinle ve sizin aracılığınızla, tamamen fiziksel bir gerçekliğe doğru olacaktırBunu sağlayan da yasadır

Sağlığın sırrı için kitaba bakın

aklın düşünebildiği her şeykazanılabilir

Bir insanın parasının olmamasının tek sebebi, paranın kendilerine gelmesini düşünceleriyle engelliyor olmalarıdır Her olumsuz düşünce his ve duygu, iyi şeylerin size gelmesini engeller, para da buna dahildir

Size "Sır"a dair bir sır vermek istiyorum; sizi yaşamak istediklerinize
götürecek kısayol, şu an mutlu OLMANIZ ve mutluluğu HİSSETMENİZDİR! Parayı ve istediğiniz her şeyi hayatınıza çek menizin en kestirme yolu budur

Nakit bunlardan biriyse, ne kadar istiyorsunuz onu söyleyin "Gelecek otuz
gün içinde yirmi beş bin dolarlık beklenmedik bir gelir elde etmek istiyorum" deyin; ya da ne olmasını istiyorsanız onu söyleyin Söyleyeceğiniz şey inanabileceğiniz bir şey olmalızenginliği düşünmek!

Gelecek otuz gün için, çevrenizde görüp beğendiğiniz her şeye bakarak, kendi kendinize "Buna gücüm yeter Onu satın alabilirim" demeyi adet haline getirin

Kendi bulduğum bir oyun, duygularımı fatura yığınlarından çekip çıkarmama yardımcı oluyor; faturalar sanki birer para çekiymiş gibi davranıyorum

"Para kolayca ve bolca gelir" düşüncesiyle değiştirin
"Gerekenden fazla param var" deyip bunu hissedin

Sonra da şöyle devam edin: "Yoluma çıkmak üzere olan bereketli bir para
var""Ben bir para mıknatısıyım" "Parayı seviyorum, para da beni" "Her gün biraz daha para kazanıyorum" "TeşekkürlerTeşekkürler Teşekkürler"

"Başkalarına verecek kadar param yok" diye düşünüyorsanız; bingo! Artık neden yeterince paranız olmadığını biliyorsunuz! Vermeye yetecek kadar paranız olmadığını düşündüğünüz zaman,vermeye başlayın Vermeye dair inancınızı gösterdiğinizde, çekim yasası size, daha çok vermeniz için, daha çok verecektir

Vermekle, fedakarlık etmek arasında çok fark vardır Bir şeyleri kalpten vermek, dolup taşmaktır ve çok güzel bir duygudur

Parayı kendinize çekmek için varlığa odaklanın Parasızlığa odaklanarak,
hayatınıza para getirmeniz imkansızdır

Mutlu olmak, parayı hayatınıza çekmenin en hızlı yoludur

Beğendiğiniz her şeye bakarak kendi kendinize; "Buna gücüm yeter Bunu satın alabilirim" deyin Böylece düşünce biçiminizi değiştirecek, para konusunda kendinizi daha iyi hissetmeye başlayacaksınız

Kendinizi sevmek zorunda olmanızın nedeni, kendinizi sevmediğiniz taktirde mutlu olmanızın imkansız olmasıdırKendinizle ilgili iyi olan ne varsa onları düşünmeye başlamalısınız Olumlu yanlarınızı araştırınSöylemek istediğim
kendini beğenmişlik değil; insanın kendisine duyduğu sağlıklı özsaygıdan bahsediyorum Kendinizi sevdiğiniz zaman,otomatik olarak başkalarını da seversiniz

Bir ilişkiyi kendinize çekmek istediğinizde,düşünceleriniz ,sözleriniz davranışlarınız ve yaşadığınız mekanın bu arzunuzla çelişmediğinden emin olunKendinizden siz sorumlusunuz Önce kendinizi donatmadığınız
sürece, başkalarına verecek bir şeyiniz olmaz

Dünyanın sırrı için kitaba bakın

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com