![]() |
The Secret(Sırlar Kitabı) Özet
Kendinizi bolluk içinde yaşarken düşünün; bereketi kendinize çekeceğinizi göreceksiniz. Bu kural herkes için her zaman geçerlidir.
İnsanların istediklerini elde edememelerinin tek sebebi, olmasını istedikleri şeyler yerine, olmasını istemedikleri şeyler üzerine düşünüyor olmalarıdır. istediklerinizi düşünerek bütün kalbinizle bu dileklerinizin üzerine odaklandığınızda size onları mutlaka verecektir. Olmasını istemediğiniz şeylere odaklandığınızda örneğin "geç kalmak istemiyorum, geç kalmak istemiyorum" dediğinizde ise, çekim yasası sizin bunu istemediğinizi duymayacaktır. Bu yasa, siz ne düşünüyorsanız onu ortaya koyar ve bu, tekrar tekrar sahnelenmeye başlar. Yaşadıklarınızdan şikayet ediyorsanız, çekim yasası size şikayet edeceğiniz daha fazla şey getirecektir. Başına gelenlerden yakınan birini dinlerken, ona odaklanarak yakınlık gösterip onu onayladığınızda da, o an düşündükleriniz yakınılacak durumları kendinize çekmenize sebep olur. Kendinize çektiğiniz düşünceler, bilinçli ya da bilinçdışı olarak, farkındalık düzeyinde tuttuğunuz baskın düşüncelerinizdir. İşin zorluğu buradadır. Büyük Sırrı anlamaya başlayan insanlar genellikle sahip oldukları negatif düşüncelerden tedirgin olurlar.Oysa bilmeleri gereken bir şey vardır; bu da, olumlu bir düşüncenin, olumsuz bir düşünceden yüz kat daha güçlü olduğunun bilimsel olarak ispatlandığıdır. Bu bilgi bu noktada duyulan kaygıyı bir derece ortadan kaldırır. Olumsuz düşünmekten kaygılandıkça, bu konuda daha çok endişeyi üzerinize çeker, olumsuz düşüncelerinizi kat kat arttırırsınız. "Sır"rı keşfetmeden önce, meditasyonun bu kadar güçlü bir etkiye sahip olduğunu bilmezdim. Meditasyon zihninize huzur verir, düşüncelerinizi kontrol etmenize ve bedeninizi canlandırmanıza yardımcı olur. Düşünceleriniz üzerinde farkındalık kazanmak için "ben düşüncelerimin efendisiyim" cümlesi ile niyet çalışması da yapabilirsiniz.Bunu sık sık tekrarlayın,bunun üstüne meditasyon yapın, siz bu niyeti tuttukça, çekim yasası sayesinde bu gerçekleşecektir. Ne olmak, ne yapmak ya da neye sahip olmak istediğinize karar verin, bunun üzerine düşünün ve gerekli frekansı yayın; vizyonunuz hayatınız olacaktır. Sizin ısrarla düşünerek çağırmadığınız hiçbir şey yaşamınıza giremez. Duygularımız bize neler düşündüğümüzü anlatır. İki çeşit duygu vardır: îyi duygular ve kötü duygular.Ve siz aradaki farkı gayet iyi bilirsiniz; çünkü iyiler size kendinizi iyi hissettirirken, kötüler kendinizi kötü hissetmenize sebep olurlar. Depresyon, öfke, alınganlık, suçluluk duygusu... Bunlar olumsuz duygulardır ve kendinizi güçlü hissetmenize izin vermezler. İyi duygulara sahip olup, iyi şeyler hissettiğinizde ise, bunun tam tersi olur. Olumlu duyguların ne zaman geldiğini bilirsiniz, çünkü kendinizi iyi hissetmenizi sağlarlar. Şu andan itibaren kendinizi sağlıklı ve başarılı hissetmeye başlayabilir; sizi kuşatan sevgiyi bu doğru olmasa bile duyumsayabilirsiniz. Allah size şarkınızın doğasına, o en derin içsel duygunuza uygun bir karşılık vererek bunu hayata geçirecektir; çünkü hissetmenin yöntemi budur. Hayatınız, duygu ve düşüncelerinizden meydana gelir.Garanti ediyorum! Bu her zaman böyle olacaktır. Kendinizi moralsiz hissettiğinizde, bunu çabucak değiştirebileceğinizi biliyor musunuz? Güzel bir müzik çalarak ya da şarkı söyleyerek ruh halinizi değiştirebilirsiniz.Güzel şeyler düşünmek de işe yarar. Bir bebeği ya da çok sevdiğiniz birini düşünün ve bu düşüncede kalın. Bu düşünceyi zihninizde tutarak, ondan başka hiçbir şeyin size ulaşmasına izin vermeyin; kesinlikle kendinizi iyi hissedeceksiniz. Bunu size garanti ediyorum. Bunlar; güzel anılar, gelecekle ilgili olaylar, eğlenceli anlar, doğa, sevdiğiniz bir kişi, en beğendiğiniz müzik gibi unsurlar olabilir. Böylece, kendinizi öfkeli veya engellenmiş hissettiğiniz bir durumda, ya da moraliniz bozuk olduğunda, önceden hazırlamış olduğunuz bu "Sır"rın İpuçları listenize dönebilir, oradan seçeceğiniz bir konuya odaklanabilirsiniz. Birisi hakkında hoş olmayan bir şeyler düşündüğünüzde, bu çirkin düşünceleri kendi hayatınızda görürsünüz. Düşüncelerinizle başkalarına zarar vermeniz mümkün değildir; bu yolla ancak kendinize zarar verirsiniz. Şimdi ise evrene; "Hayat çok kolay! Hayat çok güzel! İyi olan ne varsa bana geliyor!" diye haykırmaya başlayın. İlk adım istemektir. Allah'a komut verin ve ne istediğinizi bilmesini sağlayın; düşüncelerinize cevap verecektir.Gerçekten istediğiniz şey nedir? Oturup düşünün ve bunu bir kağıda yazın. Yazarken şimdiki zaman kipi kullanın. İsterseniz; " 'dan dolayı çok mutlu ve müteşekkirim" benzeri bir cümleyle bağlayabilir, her alanda nasıl bir hayat yaşamak istediğinizi anlatabilirsiniz. Ne istediğinize karar vermeli, fakat istekleriniz konusunda son derece net olmalısınız. Başarmak size kalmış; çünkü yeterince net olmadığınız taktirde çekim yasası size istediğinizi veremez. ikinci adım inanmaktır. İsteğinizi elde ettiğinize inanın.Benim mutlak inanç olarak adlandırmayı sevdiğim bu inanca siz de sahip olun. Mutlak inanç, görünmeyene inanmaktır.Yani Allah'a inanmaktır. Kendinizi inanma noktasına nasıl getireceksiniz? İnanıyormuş gibi yapmaya başlayın. Tıpkı bir çocuk gibi davranın ve dileğinizin gerçekleştiğine hayali olarak inanın ve istediğiniz zaten olmuş gibi davranın. Gerçekmiş gibi davrandıkça, duruma inanmaya başlayacaksınız. Çoğunlukla, isteklerimizi göremediğimizde, kendimizi engellenmiş hisseder, düş kırıklığına uğrar, şüphe duymaya haşlarız. Şüphe bize yıkım duygusu getirir. Şüpheyi alın ve değiştirin. Bu duyguyu fark ederek, yerine sarsılmaz bir güven koyun. "Dileğimin bana gelmek üzere yolda olduğunu biliyorum" deyin. Sürecin üçüncü ve son adımı, almak. Bununla ilgili olarak kendinizi çok iyi hissetmeye başlayın. Dileğiniz size ulaştığında kendinizi nasıl hissedecekseniz şimdi de öyle hissedin. Bunu şimdiden yapın. Önce bir kez isteyin, isteğinizi aldığınıza inanın, onu gerçekten almak için yapmanız gereken şey ise, kendinizi iyi hissetmekten ibaret. Kendinizi bu frekansa geçirmenizin hızlı yollarından biri de; "Şuan isteğimi elde ediyorum. Yaşantımdaki bütün iyi şeyleri şu an alıyorum, şu an [...burada kendi arzunuzu söyleyin...] alıyorum" demektir. Ve bunu hissedin. Arzunuzu elde etmiş olduğunuzu hissedin. Para istiyorum. Sağlık istiyorum. Bereket istiyorum. Ne istemiş olursan ol, dileğin için dua ederken, onu elde etmekte olduğuna inan, ona erişeceksin. Çekim yasası, Çekim yasasının incelenmesi ve uygulanması, dileğinizin şimdi gerçekleşmiş olduğuna dair duyguları üretmek için size neyin faydalı olacağını anlamaktan ibarettir. Düşlediğiniz o arabanın deneme sürüşüne gidin.Arzu ettiğiniz o ev için bir şeyler alın; içine girip gezin.Düşlediğiniz şeye sahip olduğunuz duygusunu yaratmak için yapmanız gereken ne varsa yapın ve bu duyguyu hatırlayın.Dileğinize erişmek için yapabileceğiniz her şey, onu size çekmeye yarayacaktır. Allah hızı sever. Onu geciktirmeyin. Sorgulamayın. Kuşku duymayın. Zamanı geldiğinde, itici güç oluştuğunda, sezgisel bir tetiklemeyle harekete geçecektir. Bunu oluşturmak size bağlı ve yapmanız gereken şey de bundan ibaret. İstediğiniz her şeyi kendinize çekeceksiniz. İhtiyaç duyduğunuz şey paraysa, parayı, insanlarsa insanları, belirli bir kitapsa o kitabı çekeceksiniz. Dikkat etmeniz gereken şey neye doğru çekildiğinizdir; çünkü siz isteklerinize dair imgeleri zihninizde tuttukça, onlara doğru çekilirken, onlar da size doğru çekilecekler. Hareket, sizinle ve sizin aracılığınızla, tamamen fiziksel bir gerçekliğe doğru olacaktır.Bunu sağlayan da yasadır. Sağlığın sırrı için kitaba bakın aklın düşünebildiği her şey...kazanılabilir. Bir insanın parasının olmamasının tek sebebi, paranın kendilerine gelmesini düşünceleriyle engelliyor olmalarıdır. Her olumsuz düşünce his ve duygu, iyi şeylerin size gelmesini engeller, para da buna dahildir. Size "Sır"a dair bir sır vermek istiyorum; sizi yaşamak istediklerinize götürecek kısayol, şu an mutlu OLMANIZ ve mutluluğu HİSSETMENİZDİR! Parayı ve istediğiniz her şeyi hayatınıza çek menizin en kestirme yolu budur. Nakit bunlardan biriyse, ne kadar istiyorsunuz onu söyleyin. "Gelecek otuz gün içinde yirmi beş bin dolarlık beklenmedik bir gelir elde etmek istiyorum" deyin; ya da ne olmasını istiyorsanız onu söyleyin. Söyleyeceğiniz şey inanabileceğiniz bir şey olmalı.zenginliği düşünmek! Gelecek otuz gün için, çevrenizde görüp beğendiğiniz her şeye bakarak, kendi kendinize "Buna gücüm yeter. Onu satın alabilirim" demeyi adet haline getirin. Kendi bulduğum bir oyun, duygularımı fatura yığınlarından çekip çıkarmama yardımcı oluyor; faturalar sanki birer para çekiymiş gibi davranıyorum. "Para kolayca ve bolca gelir" düşüncesiyle değiştirin. "Gerekenden fazla param var" deyip bunu hissedin. Sonra da şöyle devam edin: "Yoluma çıkmak üzere olan bereketli bir para var"."Ben bir para mıknatısıyım". "Parayı seviyorum, para da beni". "Her gün biraz daha para kazanıyorum". "Teşekkürler.Teşekkürler. Teşekkürler." "Başkalarına verecek kadar param yok" diye düşünüyorsanız; bingo! Artık neden yeterince paranız olmadığını biliyorsunuz! Vermeye yetecek kadar paranız olmadığını düşündüğünüz zaman,vermeye başlayın. Vermeye dair inancınızı gösterdiğinizde, çekim yasası size, daha çok vermeniz için, daha çok verecektir. Vermekle, fedakarlık etmek arasında çok fark vardır. Bir şeyleri kalpten vermek, dolup taşmaktır ve çok güzel bir duygudur. Parayı kendinize çekmek için varlığa odaklanın. Parasızlığa odaklanarak, hayatınıza para getirmeniz imkansızdır. Mutlu olmak, parayı hayatınıza çekmenin en hızlı yoludur. Beğendiğiniz her şeye bakarak kendi kendinize; "Buna gücüm yeter. Bunu satın alabilirim" deyin. Böylece düşünce biçiminizi değiştirecek, para konusunda kendinizi daha iyi hissetmeye başlayacaksınız. Kendinizi sevmek zorunda olmanızın nedeni, kendinizi sevmediğiniz taktirde mutlu olmanızın imkansız olmasıdır.Kendinizle ilgili iyi olan ne varsa onları düşünmeye başlamalısınız. Olumlu yanlarınızı araştırın.Söylemek istediğim kendini beğenmişlik değil; insanın kendisine duyduğu sağlıklı özsaygıdan bahsediyorum. Kendinizi sevdiğiniz zaman,otomatik olarak başkalarını da seversiniz. Bir ilişkiyi kendinize çekmek istediğinizde,düşünceleriniz ,sözleriniz davranışlarınız ve yaşadığınız mekanın bu arzunuzla çelişmediğinden emin olun.Kendinizden siz sorumlusunuz. Önce kendinizi donatmadığınız sürece, başkalarına verecek bir şeyiniz olmaz. Dünyanın sırrı için kitaba bakın |