Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Aşk & Sevgi - Bayanlar, Erkekler > Bayanlara Özel

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ana, hakkı

Ana Hakkı

Eski 05-05-2009   #1
Gözyaşı
Icon1861

Ana Hakkı

Anama mektup

'Kimseler yanmasın anam yansın derdimden ' ne dertli bir türküKişi yalnızlık çekince bir köşe başında elinde çay aklına gelir anası göz yaşı dökerSinirlenince elleri titrek çevreye garip garip bakarak akla gelen yine sen Bir serzeniş ki bir nevi sen can simitisinAnayla yavru arasındaki duygusal bağAllah herşeye kadirNasıl bir bağ incelesen hayretler içinde kalıyor insan

Yirmi yaşıma kadar doya doya yaşadım anamın yanında olmanın tadınıAh analarımız nasıl öderiz sizlerin hakkınıBenim ilk öğretmenim,ilk eğitim yuvam,ilk senin ismini öğrendim Çok şey öğrendimde sabırda seni geçemedimBaştan başa sabır küpüHani çocukken saçlarındaki akı gördüm siyah kalmamışOnlar bana sabrı öğrettiler,Ölümün olduğu aklıma gelir dedin güldün Bana: Sende büyürsün saçına ak düşmez senin sende sinir yok derdinAma akta erken düştü sendeki peygamber sabrının binde biri yokAma bu söz aklıma gelince sinirimi alır özlemin içimde büyür gelişir

Hani yirmimden sonra gidişimde gözlerime baktın Mustafam gitti ,Ayşem gitti anamın yuvasından gelirken ayrılık acısını tattım da senin gidişin kadar beni sarsmadı Allaha emanet ol yavrum derken gözlerine bakamadım ,bakamadım işte seni üzmüştü ayrılarak Senin duan ne kadar büyük senin yanında olmak ne kadar büyük bir huzurSenin saçının teli incitmek istemezken Evliya Çelebi olduk anam Nasıl bir dua etmişsin cennet yurdumu adım adım geziyorum

Senin duandı beni buralara getiren Ama bunca zaman geçti yılda iki defa ya geliyorum yada şu zaman diye uzuyor gelişim seni üzüyorum biliyorum ama elimde yapacak bir şey yokAma her zaman yanımdasın fiziki alemde uzak olsakda yanımda olduğunu biliyorumAna demeye korkuyorum bazen seni üzerim yavruna olan özlemini artırırım diyeSenin gözünün yaşının akmasını istemem değer biçilemez o içten ısıtılmış dularla akan yaşlaraBana ana kuzusu derdin ama hiçde öyle olmuyor buralar bazen bakıyorum çekilmiş bir yavrucak ağlıyor varıyorum derdini dinliyorumBakıyorum bir yavrucak hastalanmış öyle ağrı ki ana ana diye sızlanıyor Anam sizlerin hakkını nasıl öderiz

Bir kişinin oturması kalkaması ile ilk akla gelen sen Olumsuz bir durum olduğunda nasıl bir aile terbiyesi almış ailesi nasıl yetiştirmiş dediklerinde müdahale ediyorum bir ana yavrusunu kötü yetiştirmezYavrusuna merhemet aşılar,yavrusuna edep aşılar,yavrusuna inanç aşılarYavrusunu cemiyete hizmet için ilk aşıyı yaparlarSöylemeyin anasına lafGerçek de öyle değilmiBir ana yavrusunun kötülüğünü istemez

Ama anam inan ki şu yazıyı yazarken elim titrek gözlerimde yaş gönlümü sevgimi kattım satırlaraAğlıyorum dedim ama korkma kimse görmüyor Çevrem tenhaSeni üzmek istemezdim ama yazdım işteTelefon etmeyişim sebebini bilirsin İnsan özlediğinde görmek istiyor sevdikleriniTelefon edesi gelmiyor merhem olmuyor daha da törpülüyor insanıSıkıntıya girmeyeceğini merak etmeyeceğini bilsem arayacak durumum yok az kaldı Allah nasip ederse bir ay sonra yanındayım

Licedeki şehit olan yavrucağın anası ayyılıdızlı tabuta sarılmış ağlıyor ama vatan sağ olsun diyor Dünyadayken bağrına saplanan yara Ana sizler ne büyük erdem sahibisinizYok yok yazacak halim kalmadıŞunu farkettim ki ne kadar çok anasını severse,ne kadar çok özlemini çekerse vatanınıda o kadar çok seviyorBayrağını da o kadar çok seviyor
sen vatansın canım anam Anacığım babacığım sizleri çok seviyorumŞu dünyanın en bahtiyar insanları annesinin babasının kadrini kıymetini bilenlerdir03052009

Cevap : Ana Hakkı

Eski 05-05-2009   #2
Şengül Şirin

süper
Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 05-05-2009   #3
Gözyaşı

Teşekkürler şengül hanımefendi birde annelerimizin değerini bilsek : (
Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 05-05-2009   #4
Şengül Şirin

Ana gibi yar yokturBence değerini bilin
Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 05-05-2009   #5
Gözyaşı

Ana hakkı ödenmez diye boşuna dememişler ya öyle söylemek istediğim sözler var ama anlatılması mümkün değil
Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com