ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Bayanlara Özel (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=393)
-   -   Ana Hakkı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=74772)

Gözyaşı 05-05-2009 11:32 AM

Ana Hakkı

Anama mektup....

'Kimseler yanmasın anam yansın derdimden ' ne dertli bir türkü.Kişi yalnızlık çekince bir köşe başında elinde çay aklına gelir anası göz yaşı döker.Sinirlenince elleri titrek çevreye garip garip bakarak akla gelen yine sen .Bir serzeniş ki bir nevi sen can simitisin.Anayla yavru arasındaki duygusal bağ.Allah herşeye kadir.Nasıl bir bağ incelesen hayretler içinde kalıyor insan.

Yirmi yaşıma kadar doya doya yaşadım anamın yanında olmanın tadını.Ah analarımız nasıl öderiz sizlerin hakkını.Benim ilk öğretmenim,ilk eğitim yuvam,ilk senin ismini öğrendim .Çok şey öğrendimde sabırda seni geçemedim.Baştan başa sabır küpü.Hani çocukken saçlarındaki akı gördüm siyah kalmamış.Onlar bana sabrı öğrettiler,Ölümün olduğu aklıma gelir dedin güldün. Bana: Sende büyürsün saçına ak düşmez senin sende sinir yok derdin.Ama akta erken düştü sendeki peygamber sabrının binde biri yok.Ama bu söz aklıma gelince sinirimi alır özlemin içimde büyür gelişir.

Hani yirmimden sonra gidişimde gözlerime baktın Mustafam gitti ,Ayşem gitti anamın yuvasından gelirken ayrılık acısını tattım da senin gidişin kadar beni sarsmadı Allaha emanet ol yavrum derken gözlerine bakamadım ,bakamadım işte seni üzmüştü ayrılarak .Senin duan ne kadar büyük senin yanında olmak ne kadar büyük bir huzur.Senin saçının teli incitmek istemezken Evliya Çelebi olduk anam .Nasıl bir dua etmişsin cennet yurdumu adım adım geziyorum.

Senin duandı beni buralara getiren .Ama bunca zaman geçti yılda iki defa ya geliyorum yada şu zaman diye uzuyor gelişim seni üzüyorum biliyorum ama elimde yapacak bir şey yok.Ama her zaman yanımdasın fiziki alemde uzak olsakda yanımda olduğunu biliyorum.Ana demeye korkuyorum bazen seni üzerim yavruna olan özlemini artırırım diye.Senin gözünün yaşının akmasını istemem değer biçilemez o içten ısıtılmış dularla akan yaşlara.Bana ana kuzusu derdin ama hiçde öyle olmuyor buralar bazen bakıyorum çekilmiş bir yavrucak ağlıyor varıyorum derdini dinliyorum.Bakıyorum bir yavrucak hastalanmış öyle ağrı ki ana ana diye sızlanıyor. Anam sizlerin hakkını nasıl öderiz.

Bir kişinin oturması kalkaması ile ilk akla gelen sen .Olumsuz bir durum olduğunda nasıl bir aile terbiyesi almış ailesi nasıl yetiştirmiş dediklerinde müdahale ediyorum bir ana yavrusunu kötü yetiştirmez.Yavrusuna merhemet aşılar,yavrusuna edep aşılar,yavrusuna inanç aşılar.Yavrusunu cemiyete hizmet için ilk aşıyı yaparlar.Söylemeyin anasına laf.Gerçek de öyle değilmi.Bir ana yavrusunun kötülüğünü istemez.

Ama anam inan ki şu yazıyı yazarken elim titrek gözlerimde yaş gönlümü sevgimi kattım satırlara.Ağlıyorum dedim ama korkma kimse görmüyor .Çevrem tenha.Seni üzmek istemezdim ama yazdım işte.Telefon etmeyişim sebebini bilirsin .İnsan özlediğinde görmek istiyor sevdiklerini.Telefon edesi gelmiyor merhem olmuyor daha da törpülüyor insanı.Sıkıntıya girmeyeceğini merak etmeyeceğini bilsem arayacak durumum yok az kaldı .Allah nasip ederse bir ay sonra yanındayım.

http://www.haberform.com/images/gallery/265_14.jpg
Licedeki şehit olan yavrucağın anası ayyılıdızlı tabuta sarılmış ağlıyor ama vatan sağ olsun diyor .Dünyadayken bağrına saplanan yara .Ana sizler ne büyük erdem sahibisiniz.Yok yok yazacak halim kalmadı.Şunu farkettim ki ne kadar çok anasını severse,ne kadar çok özlemini çekerse vatanınıda o kadar çok seviyor.Bayrağını da o kadar çok seviyor.
sen vatansın canım anam .Anacığım babacığım sizleri çok seviyorum.Şu dünyanın en bahtiyar insanları annesinin babasının kadrini kıymetini bilenlerdir.03.05.2009

Şengül Şirin 05-05-2009 08:04 PM

Cevap : Ana Hakkı

:good::good:süper.

Gözyaşı 05-05-2009 08:06 PM

Teşekkürler şengül hanımefendi birde annelerimizin değerini bilsek : (

Şengül Şirin 05-05-2009 08:09 PM

Ana gibi yar yoktur.Bence değerini bilin.

Gözyaşı 05-05-2009 08:38 PM

Ana hakkı ödenmez diye boşuna dememişler ya öyle söylemek istediğim sözler var ama anlatılması mümkün değil