Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
dolması, etli, kabak

Etli Kabak Dolması

Eski 05-03-2009   #1
TiFus

Etli Kabak Dolması



KebaplıKabakDolması


(6 Kişilik)



Malzemeler



6-8 adet kabak
500 gr kuşbaşı et
1 yemek kaşığı margarin
3-4 adet taze soğan
2 adet domates
Yarım demet maydanoz
1 adet yumurta sarısı
Yeteri kadar tuz, karabiber, kekik


Yemeğin Tarifi

Kabaklan temizleyip içlerini çıkartın ve yıkayın Et, ince doğranmış taze soğan, yaprak yaprak ayıklanmış maydanoz, tuz, karabiber, kekik ve yumurta sansını kanştınp iyice yoğurun Kabaklann içlerini hazırladığınız malzeme ile doldurun

Bir tencereye margarini koyun İçine ince doğranmış kuru soğanı ilave edip soğan pembeleşene kadar kavurun Ufak doğranmış domatesleri de soğanın içine ilave edip soğanla beraber biraz çevirin

İçlerini doldurduğunuz kabaklan tencereye yerleştirin Bir miktar su ilave ederek orta ateşte pişirin Sıcak olarak servise sunun

Alıntı Yaparak Cevapla

Cevap : Etli Kabak Dolması

Eski 08-13-2011   #2
Şengül Şirin
Varsayılan

Cevap : Etli Kabak Dolması



Etli Kabak Dolması






Süre 35 dk
Kaç Kişilik 6




Malzemeler
  • 1 Kg dolmalık kabak
  • 2 Çorba kaşığı dolmalık pirinç
  • 300 Gr orta yağlı kıyma
  • 2 Adet büyük boy domates
  • 2 Adet soğan
  • 1 Çorba kaşığı margarin
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet dereotu
  • Yeteri kadar tuz
Hazırlanışı
  1. Kabakların üzeri kazınarak temizlendikten ve sert olan sap kısımları kesilip atıldıktan sonra yıkanır
  2. Özel oyacak veya bıçak yardımıyla içleri oyulur, kabakları yarmamaya dikkat edilmelidir
  3. İç harcı için kıymaya, ayıklanıp yıkanmış pirinç, kabuğu soyulup çekirdekleri çıkartıldıktan sonra küçük küçük doğranmış domatesler, rendelenmiş soğan, ince ince doğranmış maydanoz ve dereotunun yarısı katılır
  4. Yeteri kadar tuz serpilerek harç iyice karıştırılır, fazla sıkı olmayacak biçimde kabaklara doldurulur
  5. Dolmaların ağzı birer kabak veya domates parçasıyla kapatılarak düzenli bir biçimde tencereye dizilir
  6. Üstünü örtecek kadar su koyup margarin de ilave edildikten sonra orta ateşte pişirilir
  7. Kabaklar yumuşayıp içlerindeki pirinç pişince ateşten indirilir,dolmalar servis tabağına yerleştirilir
  8. Kalan dereotu dolmaların üzerine serpiştirildikten sonra tencerede kalan suyu da gezdirerek dökülür ve sıcak sıcak servis yapılır



__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.