ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Etli Kabak Dolması (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=74092)

TiFus 05-03-2009 02:54 PM

Etli Kabak Dolması
 
2 Eklenti(ler)
KebaplıKabakDolması


(6 Kişilik)

http://frmsinsi.net/attachment.php?a...1&d=1313268933

Malzemeler



6-8 adet kabak
500 gr kuşbaşı et
1 yemek kaşığı margarin
3-4 adet taze soğan
2 adet domates
Yarım demet maydanoz
1 adet yumurta sarısı
Yeteri kadar tuz, karabiber, kekik


Yemeğin Tarifi

Kabaklan temizleyip içlerini çıkartın ve yıkayın. Et, ince doğranmış taze soğan, yaprak yaprak ayıklanmış maydanoz, tuz, karabiber, kekik ve yumurta sansını kanştınp iyice yoğurun. Kabaklann içlerini hazırladığınız malzeme ile doldurun.

Bir tencereye margarini koyun. İçine ince doğranmış kuru soğanı ilave edip soğan pembeleşene kadar kavurun. Ufak doğranmış domatesleri de soğanın içine ilave edip soğanla beraber biraz çevirin.

İçlerini doldurduğunuz kabaklan tencereye yerleştirin. Bir miktar su ilave ederek orta ateşte pişirin. Sıcak olarak servise sunun.

Şengül Şirin 08-13-2011 01:56 PM

Cevap : Etli Kabak Dolması
 
Etli Kabak Dolması

http://frmsinsi.net/attachment.php?a...1&d=1313268933




Süre 35 dk.
Kaç Kişilik 6




Malzemeler
  • 1 Kg dolmalık kabak
  • 2 Çorba kaşığı dolmalık pirinç
  • 300 Gr orta yağlı kıyma
  • 2 Adet büyük boy domates
  • 2 Adet soğan
  • 1 Çorba kaşığı margarin
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet dereotu
  • Yeteri kadar tuz
Hazırlanışı
  1. Kabakların üzeri kazınarak temizlendikten ve sert olan sap kısımları kesilip atıldıktan sonra yıkanır.
  2. Özel oyacak veya bıçak yardımıyla içleri oyulur, kabakları yarmamaya dikkat edilmelidir.
  3. İç harcı için kıymaya, ayıklanıp yıkanmış pirinç, kabuğu soyulup çekirdekleri çıkartıldıktan sonra küçük küçük doğranmış domatesler, rendelenmiş soğan, ince ince doğranmış maydanoz ve dereotunun yarısı katılır.
  4. Yeteri kadar tuz serpilerek harç iyice karıştırılır, fazla sıkı olmayacak biçimde kabaklara doldurulur.
  5. Dolmaların ağzı birer kabak veya domates parçasıyla kapatılarak düzenli bir biçimde tencereye dizilir.
  6. Üstünü örtecek kadar su koyup margarin de ilave edildikten sonra orta ateşte pişirilir.
  7. Kabaklar yumuşayıp içlerindeki pirinç pişince ateşten indirilir,dolmalar servis tabağına yerleştirilir.
  8. Kalan dereotu dolmaların üzerine serpiştirildikten sonra tencerede kalan suyu da gezdirerek dökülür ve sıcak sıcak servis yapılır.




Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.