Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
helvası, irmik, sütlü, tarifleri

Sütlü İrmik Helvası Tarifleri

Eski 09-06-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sütlü İrmik Helvası Tarifleri







Sütlü İrmik Helvası
Malzemeler:
  • 2 kaşık dolma fıstığı
  • 2 su bardağı irmik
  • 3 su bardağı süt
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 100 g margarin
Hazırlanışı:
Tavada margarini kızdırın, fıstıkları yağda biraz kavurun, üzerine irmiği ekleyerek fıstıkların rengi kızarıncaya kadar kavurmaya devam edin() Ayrı bir kapta süt ile şekeri karıştırın, kavrulmuş irmiğin üzerine yavaş yavaş dökün Biraz karıştırıp ateşi kapatın ve irmik sütünü çekene kadar tencerenin kapağını kapalı olarak bekletinAfiyet olsun
Not:Oktay Usta Tarifi




Alıntı Yaparak Cevapla

Sütlü İrmik Helvası Tarifleri

Eski 09-06-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sütlü İrmik Helvası Tarifleri



Dondurmalı İrmik Helvası
Malzemeler:
  • 500 gr irmik
  • 200 gr margarin
  • 2 çorba k dolmalık fıstık
  • Sıvıyağ
Şerbeti için:
  • 1 lt süt
  • 3,5 su b su
  • 500 gr toz şeker
Hazırlanışı:
Tencereye ilk önce 1 litre sütü alınÜzerine 35 su bardağı su ve 500 grtoz şeker ilave edip şerbeti kaynatınDiğer bir tencereye 200 grmargarini alın
Üzerine 500 grirmiği ilave edin ve irmiği kavurunİrmik kavrulduktan sonra üzerine dolamlık fıstık ilave edinİrmik kavrulduktan sonra üzerine sütlü olan şerbeti dökünİrmik şerbeti çektikten sonra dondurma ile servis edin
Not:Oktay Usta Tarifi





Alıntı Yaparak Cevapla

Sütlü İrmik Helvası Tarifleri

Eski 09-06-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sütlü İrmik Helvası Tarifleri



Fındık Korakanlı İrmik Helvası
Malzemeler:
- 2,5 su b irmik
- 2 çorba k tereyağı
- sıvıyağ
Şerbeti İçin:
- 2 su b süt
- 2 su b su
- 2 su b toz şeker
Krokanı İçin:
- 1 su b toz şeker
- 1 su b fındık
Hazırlanışı:
Krokanı için 1 su b toz şekeri tavaya alarak eriyene kadar karıştırmadan bekleyin Erimeye başlayınca üzerine fındıkları da ekleyin Yanmasına müsade etmeden karamelize olduktan sonra yağlanmış ısıya dayanıklı tepsiye dökerek soğumasını bekleyin Soğuyup sertleşince merdane ile kırarak toz hale getirin

Tereyağını ve sıvıyağını tavaya alarak eritin Sonra irmiği ekleyerek kısık ateşte karıştırarak kavurun

Diğer tarafta şerbeti için süt, şeker ve toz şeker kaynatın İyice kavrulmuş un kokusu çıkınca üzerine şerbetini dökerek karıştırın Şerbetini çekince altını kapatıp kapağı kapalı biraz demlendirin

Pişen helvayı dilediğiniz gibi servis edip, üzerine bol krokan serperek sıcacık servis edin
Not:Okta Usta Tarifi





Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.