![]() |
Sütlü İrmik Helvası Tarifleri
Sütlü İrmik Helvası Malzemeler:
Tavada margarini kızdırın, fıstıkları yağda biraz kavurun, üzerine irmiği ekleyerek fıstıkların rengi kızarıncaya kadar kavurmaya devam edin.() Ayrı bir kapta süt ile şekeri karıştırın, kavrulmuş irmiğin üzerine yavaş yavaş dökün. Biraz karıştırıp ateşi kapatın ve irmik sütünü çekene kadar tencerenin kapağını kapalı olarak bekletin.Afiyet olsun. Not:Oktay Usta Tarifi http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg |
Sütlü İrmik Helvası Tarifleri
Dondurmalı İrmik Helvası
Malzemeler:
Tencereye ilk önce 1 litre sütü alın.Üzerine 3.5 su bardağı su ve 500 gr.toz şeker ilave edip şerbeti kaynatın.Diğer bir tencereye 200 gr.margarini alın. Üzerine 500 gr.irmiği ilave edin ve irmiği kavurun.İrmik kavrulduktan sonra üzerine dolamlık fıstık ilave edin.İrmik kavrulduktan sonra üzerine sütlü olan şerbeti dökün.İrmik şerbeti çektikten sonra dondurma ile servis edin. Not:Oktay Usta Tarifi http://www.oktayustam.com/images/tar.../irmik-(2).jpg |
Sütlü İrmik Helvası Tarifleri
Fındık Korakanlı İrmik Helvası
Malzemeler: - 2,5 su b. irmik - 2 çorba k. tereyağı - sıvıyağ Şerbeti İçin: - 2 su b. süt - 2 su b. su - 2 su b. toz şeker Krokanı İçin: - 1 su b. toz şeker - 1 su b. fındık Hazırlanışı: Krokanı için 1 su b. toz şekeri tavaya alarak eriyene kadar karıştırmadan bekleyin. Erimeye başlayınca üzerine fındıkları da ekleyin. Yanmasına müsade etmeden karamelize olduktan sonra yağlanmış ısıya dayanıklı tepsiye dökerek soğumasını bekleyin. Soğuyup sertleşince merdane ile kırarak toz hale getirin. Tereyağını ve sıvıyağını tavaya alarak eritin. Sonra irmiği ekleyerek kısık ateşte karıştırarak kavurun. Diğer tarafta şerbeti için süt, şeker ve toz şeker kaynatın. İyice kavrulmuş un kokusu çıkınca üzerine şerbetini dökerek karıştırın. Şerbetini çekince altını kapatıp kapağı kapalı biraz demlendirin. Pişen helvayı dilediğiniz gibi servis edip, üzerine bol krokan serperek sıcacık servis edin. Not:Okta Usta Tarifi http://www.oktayustam.com/images/tar...elvasi-(2).jpg |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.