Portakal Reçeli Tarifleri |
09-06-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Portakal Reçeli TarifleriPortakal Reçeli Malzemeler:
2 kgportaklın kabuklarını soyunPortakla kabuklarını küp olarak kesinTencereye su ilave edin Üzerine portakal kabuklarını ilave edip 5 dakika kaynatın ve acı suyunu çıkartıp dökünDaha sonra tekrar portakalların üzerine sıcak su ilave edin ve tekrar portakal kabuklarını 5 dakika daha kaynatınTekrar acı suyunu çıkartın Portakalları ise küp olarak kesin Parçalayıcıdan geçirin Daha sonra tencereye 2 kg toz şeker ve portakal püresini ilave edin ve kaynamaya bırakınDaha sonra üzerine limon suyu sıkınLimon suyu ile beraber 1o dakika kadar daha kaynatın ve portakal reçelini kavanozlara boşaltın Not:Oktay Usta Tarifi |
Portakal Reçeli Tarifleri |
09-06-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Portakal Reçeli TarifleriPortakal Kabuğu Reçeli Malzemeler:
Rendelenmiş ve doğranmış portakal kabuklarını tencereye alın, suyunu koyup bir süre haşlayın Ayrı bir tencereye 3 bardak şekeri ve 2 bardak suyu koyup kaynatın Haşlanan kabukları süzerek şerbete ilave edin Kaynatmaya devam edin Yaklaşık bir saat kadar ağdalaşıncaya kadar pişirin Son olarak bir limonun suyunu ilave edin Biraz daha pişirip kapatın Not:Oktay Usta Tarifi |
|