Külbastı Tarifleri |
09-06-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Külbastı TarifleriKülbastı Malzemeler;
Koyun, kuzu ya da dana etini ince dilimler halinde doğrayın Izgarada pişirdikten sonra, derince bir sahana dizin Tereyağı, birkaç baş sarımsağı diş diş ayırın, et suyu veya su ve 1-2 fincan sirke ile etlerin üstü örtülünceye kadar sahana boca edin Biraz biber ekip orta ateşte pişirin Sıcak sıcak servis yapın |
Külbastı Tarifleri |
09-06-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Külbastı TarifleriPatatesli Kuzu Külbastı Malzemeler:[*]Yarım kg külbastılık et[*]5 patetes[*]1 su b ceviz[*]250 gr taze fasulye[*]2 sap çubuk makarna biberiye sos için:
5 adet patatesi haşalayınHaşlanmış olan patatesleri rendeleyin ve bir karıştırma kabına alın üzerine tuz,karabiber ve zeytinyağı ilave ederek karıştırınHavuçları,kabağı ve taze fasulyeyi iri şekilde kesin ve haşlayın Tavaya sıvıyağ ekleyin üzerine etleri alın ve oacağın altını açıp alt üst etleri pişirin2 adet dometesi yemeklik doğrayın ve tavaya alın üzerine biberiye ekleyip soteleyinDiğer 2 domatesi ortadan 2'ye kesin ve çekirdek yatakların çıkartın ve içine haşlanmış olan sebzeleri paylaştırınYuvarlak bir çember yardımıyla patesli karışımdan yuvarlak şekiller çıkartın Servis tabağının oratsına yuvarlak şekilli patatesi yerleştirin üzerine pişmiş olan etleri ielave edinServis tabağınnın kenarlarına domatesli haşlanmış sebseleri ilave edinSotelenmiş olan domatesli ve biberiyeli sostan yemeğin üzerine dökün Not: Oktay Usta Tarifi |
|