![]() |
Külbastı Tarifleri
Külbastı Malzemeler;
Koyun, kuzu ya da dana etini ince dilimler halinde doğrayın. Izgarada pişirdikten sonra, derince bir sahana dizin. Tereyağı, birkaç baş sarımsağı diş diş ayırın, et suyu veya su ve 1-2 fincan sirke ile etlerin üstü örtülünceye kadar sahana boca edin. Biraz biber ekip orta ateşte pişirin. Sıcak sıcak servis yapın. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg |
Külbastı Tarifleri
Patatesli Kuzu Külbastı
Malzemeler:[*]Yarım kg külbastılık et[*]5 patetes[*]1 su b. ceviz[*]250 gr taze fasulye[*]2 sap çubuk makarna biberiye sos için:
5 adet patatesi haşalayın.Haşlanmış olan patatesleri rendeleyin ve bir karıştırma kabına alın üzerine tuz,karabiber ve zeytinyağı ilave ederek karıştırın.Havuçları,kabağı ve taze fasulyeyi iri şekilde kesin ve haşlayın. Tavaya sıvıyağ ekleyin üzerine etleri alın ve oacağın altını açıp alt üst etleri pişirin.2 adet dometesi yemeklik doğrayın ve tavaya alın üzerine biberiye ekleyip soteleyin.Diğer 2 domatesi ortadan 2'ye kesin ve çekirdek yatakların çıkartın ve içine haşlanmış olan sebzeleri paylaştırın.Yuvarlak bir çember yardımıyla patesli karışımdan yuvarlak şekiller çıkartın. Servis tabağının oratsına yuvarlak şekilli patatesi yerleştirin üzerine pişmiş olan etleri ielave edin.Servis tabağınnın kenarlarına domatesli haşlanmış sebseleri ilave edin.Sotelenmiş olan domatesli ve biberiyeli sostan yemeğin üzerine dökün. Not: Oktay Usta Tarifi http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.