Zambak Reçeli Tarifleri |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Zambak Reçeli TarifleriZambak Reçeli Malzemeler:
Kolayca uygulanabilen reçel tarifleri arasında üst sıralarda Zambakların ortalarındaki yeşil kök kısımlarını çıkarın Yaprakları ikiye bölerek küçültün Sarı tohumlu kısımları ve yaprakları ezmeden sudan geçirip derin bir kaba alın Üzerlerine 2 yemek kaşığı toz şeker serpin Üzerini örterek iki gün bekletinŞeker ve 2 su bardağı suyu tencerede 10 dakika kadar kaynatıp kalan 1 bardak suyu da ilave edin Şerbet kıv***** gelinceye kadar kaynatın Şekerde beklettiğiniz zambakları ve yarım limonun suyunu ilave edip reçel kıv***** gelinceye kadar kaynatın Ocaktan alıp sıcakken kavanozlara aktarın Ağzını sıkıca kapatıp soğuyuncaya kadar ters çevirerek bekletin Servise hazır hale getirin![]() ![]() |
|
|
|