![]() |
Zambak Reçeli Tarifleri
Zambak Reçeli Malzemeler:
Kolayca uygulanabilen reçel tarifleri arasında üst sıralarda. Zambakların ortalarındaki yeşil kök kısımlarını çıkarın. Yaprakları ikiye bölerek küçültün. Sarı tohumlu kısımları ve yaprakları ezmeden sudan geçirip derin bir kaba alın. Üzerlerine 2 yemek kaşığı toz şeker serpin. Üzerini örterek iki gün bekletin Şeker ve 2 su bardağı suyu tencerede 10 dakika kadar kaynatıp kalan 1 bardak suyu da ilave edin. Şerbet kıv***** gelinceye kadar kaynatın. Şekerde beklettiğiniz zambakları ve yarım limonun suyunu ilave edip reçel kıv***** gelinceye kadar kaynatın. Ocaktan alıp sıcakken kavanozlara aktarın. Ağzını sıkıca kapatıp soğuyuncaya kadar ters çevirerek bekletin. Servise hazır hale getirin. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.