Çin Usulü Elma Tatlısı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Çin Usulü Elma TatlısıÇin Usulü Elma Tatlısı Malzemeler
Elmaları kabuğunu soyun,uzunlamasına dörde bölün,içlerini temizleyin Uzunlamasına kalınca dilimlere kesin Kararmaması için limon suna batırın,Limon suyunda çıkarın,bir tabağa koyun,nişastayı üzerine dökün Parmaklarınızla karıştırarak elma dilimlerini iyice nişastaya bulanmasını temin edin Servis yapacağınız tabağı hafif yağlayın İki su bardağı soğuk suyu bir kaseye koyun Bu su elmalar şuruba batırıldıktan sonra yerken batırılacak olan sudur Yağı Vokda veya derin bir tavada kızdırın İyice kızdıktan sonra elma dilimlerini koyun Elmalar nar gibi kızarıncaya kadar pişirin (Elmaların ezilmemesine özen gösterin)Elmaları tavada alıp süzgeçte süzün Başka bir kapta yarım bakdak su ve şekeri karıştırarak şurup kaşıkla alındığı zaman iplik gibi uzanıncaya kadar pişirin Bir çay kaşığı sirke ve 3 damla sirkeyi karıştırın Hemen elmaları atın Elmalar zedelenmeden çevirerek her tarafını şurupla kaplamasını temin edin Elmaların dışı sert içi yumuşak olmalıdır Elmalar pişince yağladığınız sevis tabağına yerleştirin her dilimi yemeden önce hazırladığıız soğuk suya batırıp öyle yiyebilirsiniz
|
|
|
|