![]() |
Çin Usulü Elma Tatlısı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çin Usulü Elma TatlısıÇin Usulü Elma Tatlısı Malzemeler
Elmaları kabuğunu soyun,uzunlamasına dörde bölün,içlerini temizleyin ![]() kesin ![]() üzerine dökün ![]() ![]() Servis yapacağınız tabağı hafif yağlayın ![]() ![]() şuruba batırıldıktan sonra yerken batırılacak olan sudur ![]() Yağı Vokda veya derin bir tavada kızdırın ![]() ![]() kızarıncaya kadar pişirin (Elmaların ezilmemesine özen gösterin)Elmaları tavada alıp süzgeçte süzün Başka bir kapta yarım bakdak su ve şekeri karıştırarak şurup kaşıkla alındığı zaman iplik gibi uzanıncaya kadar pişirin ![]() ![]() çevirerek her tarafını şurupla kaplamasını temin edin ![]() ![]() sevis tabağına yerleştirin ![]() |
![]() |
![]() |
|