ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Tatlı (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=687)
-   -   Çin Usulü Elma Tatlısı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=720731)

Prof. Dr. Sinsi 09-06-2012 03:14 AM

Çin Usulü Elma Tatlısı
 




Çin Usulü Elma Tatlısı

Malzemeler
  • 2 adet Beyaz sert ve lekesiz elma
  • 3 kaşık Limon suyu
  • 1 çay.bardak Mısır nişastası
  • 2 su.bardak Mısır özü nişastası
  • 1 su.bardak Soğuk su
  • 1/2. çay.bardak Şeker toz
  • 2 damla Susam yağı
  • 1 çay.kaşık Üzüm sirkesi
YAPILIŞI
Elmaları kabuğunu soyun,uzunlamasına dörde bölün,içlerini temizleyin.Uzunlamasına kalınca dilimlere
kesin.Kararmaması için limon suna batırın,Limon suyunda çıkarın,bir tabağa koyun,nişastayı
üzerine dökün .Parmaklarınızla karıştırarak elma dilimlerini iyice nişastaya bulanmasını temin edin.
Servis yapacağınız tabağı hafif yağlayın.İki su bardağı soğuk suyu bir kaseye koyun.Bu su elmalar
şuruba batırıldıktan sonra yerken batırılacak olan sudur.
Yağı Vokda veya derin bir tavada kızdırın .İyice kızdıktan sonra elma dilimlerini koyun.Elmalar nar gibi
kızarıncaya kadar pişirin (Elmaların ezilmemesine özen gösterin)Elmaları tavada alıp süzgeçte süzün
Başka bir kapta yarım bakdak su ve şekeri karıştırarak şurup kaşıkla alındığı zaman iplik gibi uzanıncaya
kadar pişirin .Bir çay kaşığı sirke ve 3 damla sirkeyi karıştırın.Hemen elmaları atın Elmalar zedelenmeden
çevirerek her tarafını şurupla kaplamasını temin edin.Elmaların dışı sert içi yumuşak olmalıdır.Elmalar pişince yağladığınız
sevis tabağına yerleştirin.her dilimi yemeden önce hazırladığıız soğuk suya batırıp öyle yiyebilirsiniz


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.