![]() |
Elmalı Ve Bademli Kek (Almanya) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Elmalı Ve Bademli Kek (Almanya)Elmalı ve Bademli Kek (Almanya) Bu tarif Alman'larin meshur elmali keki ![]() ![]() ![]() Hamuru icin malzemeler:
1)un,tereyagi,seker,yumurta,limon kabugu,ve tuz karistirilip hamur haline getirilir ![]() ![]() 2)Elmalar soyulup cekirdekleri alinir ince ince dogranir ![]() ![]() 3)Hamurun 3 de ikisi 34 cm capina gelinceye kadar inceltilir ![]() ![]() ![]() 4)Elmali karisim bu hamurun icine dökülüp hamur kenarlari hafifce iceriye kivrilir ![]() 5)Kalan hamur kalip genisliginde acilip elmalarin üzerine kapak olacak sekilde yerlestirilir ![]() 6)200 dereceli firinda yaklasik 50 dakika pisirilir ![]() 7)Pudra sekeri, 1 yemek kasigi limon suyu karistirilir (sert olursa bir kac damla ilik su eklenir) ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|