![]() |
Elmalı Ve Bademli Kek (Almanya)
Elmalı ve Bademli Kek (Almanya) Bu tarif Alman'larin meshur elmali keki... Hamuru icin malzemeler:
1)un,tereyagi,seker,yumurta,limon kabugu,ve tuz karistirilip hamur haline getirilir.2 saat buzdolabinda bekletilir. 2)Elmalar soyulup cekirdekleri alinir ince ince dogranir.Badem unu,parcalanmis badem,limon suyu,elmalar,tarcin ve seker bir kapta karistirilir. 3)Hamurun 3 de ikisi 34 cm capina gelinceye kadar inceltilir.Varsa kelepceli ve yaglanmis kaba(26 cm capinda) kenarlari yukari gelecek sekilde yerlestirilir.Catal ile bir kac yerinden delinirve elmek unu serpilir. 4)Elmali karisim bu hamurun icine dökülüp hamur kenarlari hafifce iceriye kivrilir. 5)Kalan hamur kalip genisliginde acilip elmalarin üzerine kapak olacak sekilde yerlestirilir.Biraz elle bastirilir(yirtilacak olursa mühim degil,yama yapilir) 6)200 dereceli firinda yaklasik 50 dakika pisirilir. 7)Pudra sekeri, 1 yemek kasigi limon suyu karistirilir (sert olursa bir kac damla ilik su eklenir).Kekin üzerine bu karisim dökülür ve kurumadan dilimlenmis ve kavrulmus bademler kenarlarina yapistirilir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.