Gujer (Fransa) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Gujer (Fransa)Gujer (Fransa) Malzemeler :
Önce fırınınızı 220 dereceye getirin Fırın tepsinize bir yağlı kağıt serin ve bir tatlı kaşığı yağ ile yağlayın Kalan yağın yarısını, suyu ve tuzu büyük bir tencereye koyun ve kaynatın![]() Tencereyi ateşten alıp unu katarak karıştırın Tencereyi tekrar ateşe koyup sürekli karıştırarak, karışım hamur kıv***** gelip tencerenin kenarlarından kolay ayrılır hale gelene kadar pişirin ()Tencereyi tekrar ateşten alıp yumurtaları teker teker katın Rendelenmiş peynirden 2 çorba kaşığını ayırıp kalanını tencereye ekleyin ve karıştırın![]() Karışımdan tepeleme dolu çorba kaşıkları alıp yağlanmış kağıdın üzerine bir halka olacak şekilde dökün Ayırdığınız 2 çorba kaşığı peyniri halkanın üzerine serpip fırına sürün![]() 40 dakika kadar kabarıp altın sarısı renk alana kadar pişirin Sıcak veya soğuk olarak servis yapın
|
|
|
|