ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Gujer (Fransa) (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=720717)

Prof. Dr. Sinsi 09-06-2012 03:16 AM

Gujer (Fransa)
 




Gujer (Fransa)

Malzemeler :
  • 4 yumurta
  • 1,5 su bardağı un
  • 250 gr. rendelenmiş gravyer peyniri
  • 250 gr. tereyağı
  • 1 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Hazırlanışı :
Önce fırınınızı 220 dereceye getirin. Fırın tepsinize bir yağlı kağıt serin ve bir tatlı kaşığı yağ ile yağlayın. Kalan yağın yarısını, suyu ve tuzu büyük bir tencereye koyun ve kaynatın.
Tencereyi ateşten alıp unu katarak karıştırın. Tencereyi tekrar ateşe koyup sürekli karıştırarak, karışım hamur kıv***** gelip tencerenin kenarlarından kolay ayrılır hale gelene kadar pişirin.()
Tencereyi tekrar ateşten alıp yumurtaları teker teker katın. Rendelenmiş peynirden 2 çorba kaşığını ayırıp kalanını tencereye ekleyin ve karıştırın.
Karışımdan tepeleme dolu çorba kaşıkları alıp yağlanmış kağıdın üzerine bir halka olacak şekilde dökün. Ayırdığınız 2 çorba kaşığı peyniri halkanın üzerine serpip fırına sürün.
40 dakika kadar kabarıp altın sarısı renk alana kadar pişirin. Sıcak veya soğuk olarak servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.