![]() |
Bienenstich-Ballı-Bademli Alman Pastası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bienenstich-Ballı-Bademli Alman PastasıBienenstich- Ballı-Bademli Alman Pastası ![]() Hamur:
1- Margarini teflon tavada eritin ![]() ![]() ![]() 2- Fırını 175° C’ye ısıtın ![]() 3- Yumurta aklarını çırparak kar yapın ![]() ![]() 4- Şekeri ekleyerek çırpmaya devam edin ![]() 5- En son unu ve kabartma tozunu karıştırın ![]() 6- Hamuru yağlanmış kelepçeli kalıba dökün ![]() ![]() ![]() 7- Yaklaşık 25-30 dakika bademler kızarana kadar pişirin ![]() 8- Fırından çıkardıktan 2-3 dakika sonra misina yardımıyla veya bıçakla ortadan ikiye bölün ![]() ![]() 9- Kremayı çırpın, üstüne creme ole’yi ekleyip homojen bir karışım olana kadar çırpmaya devam edin ![]() 10- Karışımı kekin üstüne yayıp, üst parçayı kapatın ![]() ![]() PÜF NOKTALARI: - Bademleri kavururken hafif ateşte olmasına dikkat edin ![]() - Pasta ertesi güne kalırsa üstünü kapatmayın, ya da hava geçiren bir kapak kullanın ![]() - Kremanın içine pişirilmeyen puddinglerden ekleniyor ![]() ![]() ![]() - İçine çilekli, vanilyalı, muzlu, vs ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|