ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Bienenstich-Ballı-Bademli Alman Pastası (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=720711)

Prof. Dr. Sinsi 09-06-2012 03:17 AM

Bienenstich-Ballı-Bademli Alman Pastası
 




Bienenstich- Ballı-Bademli Alman Pastası

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Hamur:
  • - 4 yumurta
  • - 175gr. şeker
  • - 175gr. un
  • - 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Üstü:
  • - 100gr. file badem
  • - 1 kaşık margarin
  • - 2 tatlı kaşığı bal
İçi:
  • - 1 paket vanilyalı ya da limonlu Creme Ole (Dr. Oetker limonlu Paradies Creme)
  • - 500gr. çiğ krema (2-3 kutu) veya kremşanti
Hazırlanışı
1- Margarini teflon tavada eritin. File bademleri ekleyerek hafif ateşte renkleri pembeleşene kadar (yaklaşık 15 dakika) kavurun. Tavayı kenara alın.
2- Fırını 175° C’ye ısıtın.
3- Yumurta aklarını çırparak kar yapın. İçine sarılarını ekleyip çırpın.
4- Şekeri ekleyerek çırpmaya devam edin.
5- En son unu ve kabartma tozunu karıştırın.
6- Hamuru yağlanmış kelepçeli kalıba dökün. Üstüne kavrulmuş bademleri yerleştirin. 2 tatlı kaşığı balı bademlerin üzerine incecik akıtın.
7- Yaklaşık 25-30 dakika bademler kızarana kadar pişirin.
8- Fırından çıkardıktan 2-3 dakika sonra misina yardımıyla veya bıçakla ortadan ikiye bölün. Keklerin soğumalarını bekleyin.
9- Kremayı çırpın, üstüne creme ole’yi ekleyip homojen bir karışım olana kadar çırpmaya devam edin.
10- Karışımı kekin üstüne yayıp, üst parçayı kapatın.

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

PÜF NOKTALARI:
- Bademleri kavururken hafif ateşte olmasına dikkat edin.
- Pasta ertesi güne kalırsa üstünü kapatmayın, ya da hava geçiren bir kapak kullanın.
- Kremanın içine pişirilmeyen puddinglerden ekleniyor. Biz limonlu paradies creme kullandık. Türkiye’de onun yerine galiba creme ole kullanılıyor.
- İçine çilekli, vanilyalı, muzlu, vs. karışım yapabilirsiniz.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.