![]() |
Bienenstich-Ballı-Bademli Alman Pastası
Bienenstich- Ballı-Bademli Alman Pastası http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Hamur:
1- Margarini teflon tavada eritin. File bademleri ekleyerek hafif ateşte renkleri pembeleşene kadar (yaklaşık 15 dakika) kavurun. Tavayı kenara alın. 2- Fırını 175° C’ye ısıtın. 3- Yumurta aklarını çırparak kar yapın. İçine sarılarını ekleyip çırpın. 4- Şekeri ekleyerek çırpmaya devam edin. 5- En son unu ve kabartma tozunu karıştırın. 6- Hamuru yağlanmış kelepçeli kalıba dökün. Üstüne kavrulmuş bademleri yerleştirin. 2 tatlı kaşığı balı bademlerin üzerine incecik akıtın. 7- Yaklaşık 25-30 dakika bademler kızarana kadar pişirin. 8- Fırından çıkardıktan 2-3 dakika sonra misina yardımıyla veya bıçakla ortadan ikiye bölün. Keklerin soğumalarını bekleyin. 9- Kremayı çırpın, üstüne creme ole’yi ekleyip homojen bir karışım olana kadar çırpmaya devam edin. 10- Karışımı kekin üstüne yayıp, üst parçayı kapatın. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg PÜF NOKTALARI: - Bademleri kavururken hafif ateşte olmasına dikkat edin. - Pasta ertesi güne kalırsa üstünü kapatmayın, ya da hava geçiren bir kapak kullanın. - Kremanın içine pişirilmeyen puddinglerden ekleniyor. Biz limonlu paradies creme kullandık. Türkiye’de onun yerine galiba creme ole kullanılıyor. - İçine çilekli, vanilyalı, muzlu, vs. karışım yapabilirsiniz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.