![]() |
Bizim Çorbalarımız-1 |
![]() |
![]() |
#1 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Bizim Çorbalarımız-1Bizim Çorbalarımız-1 Tarhana Çorbası Malzemeler: yarım su bardağı kuru tarhana, 2 yemek kaşığı margarin veya tereyağı, 6 su bardağı su, tuz, kırmızı biber, nane Yapılışı: Tarhanayı az bir su ile ezip, tuzunu katın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kırmızı Mercimek Çorbası ![]() Malzemeler-5 su bardağı su,1 su bardağı kırmızı mercimek,1 küçük boy soğan,1 küçük boy patates, 1 çorba kaşığı un, 1 çorba kaşığı margarin ,Yarım çorba kaşığı salça, Tuz, karabiber ,1 çorba kaşığı tereyağı, nane (üstü için) Yapılışı: Ön hazırlık olarak patates ve soğanı küçük küçük doğrayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bahar Çorbası: ![]() Malzemeler: 2 çorba kaşığı margarin, 1 ![]() Yapılışı:Bir tavada yağı eritin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Havuç Çorbası: Malzemeler::3 adet havuç,1 adet yumurta,5 su bardağı su,1 yemek kaşığı un,1 yemek,kaşığı yağ,1 kahve fincanı süt,Karabiber,Tuz Hazırlanışı:Margarini ve unu bir tencereye koyup hafifçe kavurun, azar azar su ekleyerek unu ezin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sarmısaklı Bulgur Çorbası: ![]() Malzemeler: 1 su bardağı bulgur, 4 diş sarmısak, 5 bardak su, 1/2 Kg yoğurt, 1 yemek kaşığı salça, 1 yemek kaşığı un, 2 yemek kaşığı tereyağı, 2 bardak su, yeterince tuz ![]() Yapılışı: Bulguru yıkayıp, 5 bardak suyla bir tencereye koyup bulamaç kıvamına gelinceye kadar pişirin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yayla Çorbası: Malzemeler: 8 su bardağı su, 1 kahve fincanından biraz fazla pirinç, 3 su bardağı koyu yoğurt, 2-4 yumurta, sarısı, 1,5 kahve fincanı un, Üzerine: 2 çorba kaşığı tereyağı, 2 çorba kaşığı kuru nane Yapılışı: Ayıklayıp yıkadığınız pirinci 8 su bardağı suyla haşlayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sütlü Pirinç Çorbası: Malzemeler: 2-3 yumurta sarısı, Süt, Tereyağı, Bir miktar pirinç, Tuz Yapılışı: Bir miktar pirinci ayıklayıp, yıkayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tavuk Çorbası: Malzemeler: 1 parça göğüs eti, 2 çorba kaşığı yoğurt, 2 su bardağı tavuk suyu,1 yumurta , 1 kaşık margarin ![]() Yapılışı: Öncelikle yumurta , yoğurt ve un bir kapta iyice karıştırılır ![]() ![]() ![]() ![]() Bezelye Çorbası: Malzemeler::1 büyükçe soğan, yarım kg patates, 1-2 kaşık sıvı yağ, 1,5 su bardağı bezelye, 4 bardak et suyu, yarım demet maydanoz, 1 su bardağı süt, 2-3 kaşık limon suyu, tuz , karabiber ![]() Hazırlanışı: Soğan ve patatesler soyulup küçük küçük doğranarak yağ ile tencerede kavrulur ![]() ![]() ![]() ![]() Şafak Çorbası: Malzemeler: 3 litre etsuyu , 1kg domates, 1 çay bardağı un, 1 çay kaşığı tereyağ, 1 yumurta ,1 ![]() Hazırlanışı: Unla yağı tencerede 5 dakika kavurun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Maydanoz Çorbası: Malzemeler: 2 demet maydanoz, yarım kg patates, 4 su bardağı kaynar su, 1 kaşık tereyağ, 1 fincan sıvı yağ, tuz biber Hazırlanışı: Kıyılmış maydanozu yağda hafif pişirin ![]() ![]() ![]() ![]() Yeşil Mercimek Çorbası: Malzemeler: 1 su bardağı yeşil mercimek,1 adet soğan, Bir yemek kaşığı yağ ,yarım su bardağı tel şehriye,1 kaşık salça, 6 bardak et suyu veya su Yapılışı:İyice ayıklanıp yıkanan mercimek bol suda 10 dakika kadar haşlanır ve su süzülür ![]() ![]() ![]() ![]() İftar Çorbası: Malzemeler: 3 kaşık un, Yarım baş sarmısak ,2 çorba kaşığı sirke, 1 fincan sıvı yağ, 1 çay bardağı yoğurt, 100 gr kıyma, 1 limon, biraz tuz, 1 çorba kaşığı tere yağı Yapılışı:Bir tencereye un, ezilmiş sarımsak, sirke , yoğurt, limon suyu ve tuzu ilave edip karıştırın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mısır Çorbası: Malzemeler: Bir kutu konserve mısır, 4 su bardağı süt, 2 su bardağı su, 2 çorba kaşığı un, 1 soğan, bira maydanoz, tuz , karabiber ![]() Yapılışı: Mısırları yıkayıp süzdükten sonra yarısını robotta çekerek püre haline getirin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kış Çorbası: Malzemeler: 1 çay bardağı pirinç, 1 küçük tavuk göğsü, 2 orta boy patates, 1 havuç, 1 kereviz,yarım limon, 1 yumurtanın sarısı, maydanoz, tuz Yapılışı: Pirinci ve tavuk göğsünü birlikte haşlayın ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Cevap : Bizim Çorbalarımız-1 |
![]() |
![]() |
#2 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Cevap : Bizim Çorbalarımız-1Bizim Çorbalarımız-2 Sebzeli Soğan Çorbası: Malzemeler: 2 baş soğan, 1 fincan sıvı yağ, 1 çay bardağı süt, 1 yemek kaşığı süt, 1 çay bardağı süt, 1 yemek kaşığı sirke, 1 yemek kaşığı tereyağ, 1 yumurta, 2 yemek kaşığı un, 6 bardak et suyu veya sade su, 1 demet dereotu , maydanoz ![]() Yapılışı: Soğan ve sarımsaklar soyulup doğranır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kıymalı Yoğurt Çorbası: Malzemeler: 150 gr kıyma, 1 bardak yoğurt, 1 soğan, 1 yumurta, 3 yemek kaşığı un, 2 yemek kaşığı pirinç, 1 yemek kaşığı ince bulgur, 1 kaşık margarin, nane, tuz ,karabiber,su Yapılışı: Yoğurt, yumurta ve unu iyice çırpın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Peynirli Çorba Malzemeler: 1 Su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri, 2 Adet soğan, 2 kaşık margarin ,1 fincan un, 2 Su bardağı etsuyu, 2 Su bardağı süt, Bir tutam hindistancevizi, Tuz, karabiber Yapılışı: Soğanları doğrayıp margarinde kavurun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Köylü Çorbası Malzemeler: 1 çay bardağı yeşil mercimek, 1 su bardağı erişte, 1 adet soğan, 1 çorba kaşığı salça, sıvıyağ, 6 su bardağı su, 1 kaşık kuru nane, kırmızı biber, tuz Yapılışı: Önce yeşil mercimeği yıkayıp 1-2 saat suda bekletin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mantar Çorbası: Malzemeler: 300 gr ![]() Yapılışı: Soğanı sıvıyağ ilavesiyle kavurun ![]() ![]() ![]() ![]() Yüksük Çorbası: Malzemeler: Yarım çay bardağı nohut, 2 yemek kaşığı kıyma, yumurta, 1 su bardağı un, 1 yemek kaşığı sıvıyağ, 3 yemek kaşığı margarin, 2 yemek kaşığı salça, su, tuz, karabiber, nane, 3 yemek kaşığı limon suyu Yapılışı: Nohutu yıkayıp, 1 su bardağı su ile bir gün önceden ıslatın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Patates Çorbası Malzemeler: 4-5 adet patates, 2 havuç, 1 soğan, maydanoz, 1 çay bardağı un, tuz, karabiber, 1 adet yeşil biber, 2 yemek kaşığı margarin veya 1 çay bardağı sıvıyağ Yapılışı: Yağı tencereye koyup ,yıkayıp küp küp doğranmış patatesi, havucu, ince doğranmış soğan ve biberi yağa atılarak 2-3 dakika kavurun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|