Gökçeadada Ne Yenir |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Gökçeadada Ne YenirGökçeadada Ne Yenir Gökçeada, restoran-kafe kültürünün çok geliştiği bir yer değil Turistik amaçtan çok ada halkının ihtiyacını gidermek için açılmış lokantalar bulunuyor Turistlere yönelik restoranların az olması otellerin de restoran hizmeti vermesine sebep olmuş Büyük resortlardan küçük otellere kadar hemen hemen tüm otellerin dışarıya da açık restoranları bulunuyor Çoğu aile işletmesi olan Gökçeada restoranlarının en önemli özelliği, mutfaklarında çoğunlukla kendi ürettikleri zeytinyağı, kırmızı et, süt ürünleri, meyve-sebzeleri kullanmaları Gökçeada’nın bozulmamış doğası yemeklerinin lezzetine de yansıyor Özellikle ada etiyle hazırlanan yemeklerin tadına doyum olmuyor![]() Gökçeada'da gece hayatı oldukça sakin geçiyor Adada gece kulubü tarzında bir mekan bulunmuyor Akşamları genelde restoranlarda ve Kaleköy Limanı’ndaki çay bahçelerinde vakit geçiriliyor![]() GÖKÇEADA MENÜSÜ Fırında kuzu kapama Kılıç şiş, Ege otları Saç kavurma, cicirya Ev mantısı, avcı böreği Gözleme, çiğ börek Damla sakızlı muhallebi Karadut dondurması Dibek kahvesi, Efibadem Ev şarabı |
|
|
|