Sarmısaklı Ve Biberli Karides |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sarmısaklı Ve Biberli KaridesSarmısaklı ve biberli karides (gambas al pil pil) malzemeler:4 kişilik 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı 4 diş sarmısak ezilmiş 1 çay kaşığı kırmızı pul biber 1 çay kaşığı tatlı toz kırmızı biber yarım kilo orta boy karides kabukları ve içi temizlenmiş 1-2 yemek kaşığı limon suyu tuz ve taze öğütülmüş karabiber 2 yemek kaşığı incecik doğranmış maydanoz tarif: Küçük boy metal bir tavada orta ateşte yağı kızdırın ve içine sarmısak pul biber ve toz biberi ekleyip 1 adakika kavurun Isıyı artırıp karidesleri ve limon suyunu ekleyin Karidesler pişip sos her yanına bulaşana kadar 3 dakika çevirerek pişirin Tuzu ve karabiberi ekleyin Tavayı ocaktan alın ve maydanozu serpip hafifçe karıştırın O halde servis yapın![]() |
|
|
|