Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Makarna & Pilav

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
firik, pilavı

Firik Pilavı

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Firik Pilavı



6 kişilik Gerekli malzeme:
250 gr kuşbaşı
1
1 su bardağı firik (yemeklik kırık buğday)
1 su bardağı pirinç
4 su bardağı sıcak su
1 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı haşlanmış
1 çorba kaşığı salçası
Tuz, karabiber

Soğanı soyup küp küp doğrayın Kuşbaşı eti bir tencereye alın, suyunu salıp çekinceye kadar kavurun Soğanı ekleyip kavurmaya devam edin Sulandırılmış salça, tuz ve karabiber ekleyip tatlandırın 4 su bardağı sıcak su ilave edip bir taşım kaynatın
Haşlanmış nohudu ekleyin Firik, pirinç ve tereyağını ilave edip suyunu çekinceye kadar pişirin Tencereyi ocaktan alıp 5 dakika kadar dinlendirin
Pilavı tahta bir kaşıkla harmanlayın Kiraz , ve kayısı ile süsleyin Sıcak servis yapın

Afiyet bal şeker olsun arkadaşlar!

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.