ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Makarna & Pilav (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=690)
-   -   Firik Pilavı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=711408)

Prof. Dr. Sinsi 09-05-2012 02:29 AM

Firik Pilavı
 
6 kişilik Gerekli malzeme:
250 gr kuşbaşı
1
1 su bardağı firik (yemeklik kırık buğday)
1 su bardağı pirinç
4 su bardağı sıcak su
1 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı haşlanmış
1 çorba kaşığı salçası
Tuz, karabiber

Soğanı soyup küp küp doğrayın. Kuşbaşı eti bir tencereye alın, suyunu salıp çekinceye kadar kavurun. Soğanı ekleyip kavurmaya devam edin. Sulandırılmış salça, tuz ve karabiber ekleyip tatlandırın. 4 su bardağı sıcak su ilave edip bir taşım kaynatın.
Haşlanmış nohudu ekleyin. Firik, pirinç ve tereyağını ilave edip suyunu çekinceye kadar pişirin. Tencereyi ocaktan alıp 5 dakika kadar dinlendirin.
Pilavı tahta bir kaşıkla harmanlayın. Kiraz , ve kayısı ile süsleyin. Sıcak servis yapın.

Afiyet bal şeker olsun arkadaşlar!


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.