09-05-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kral Pilav
KRAL PİLAV
Malzemesi:2 bardak pirinç, 4 bardak tavuk veya et suyu, 2 yemek kaşığı tereyağı, tuz Salçası: 250 gram koyun kıyması, 1 orta boy soğan, 1 kaşık margarin, 1 kaşık salça, 1 çay bardağı taze haşlanmış bezelye, 1 kahve fincanı kaşar peyniri (rendelenmiş), tuz, karabiber
Yukarıdaki gereçlerle sade pilav hazırlayın Kıyılmış soğanı 1 kaşık yağla biraz kavurun Kıyma katip kavurmaya devam edin Salça koyup 2, 3 dakika kadar karıştırın Haşlanmış bezelye yeterince tuz, karabiber koyup ateşten indirin Pilavı bir tabağa boşaltın Üzerine salçasını döküp kaşar peyniri serpin, servis yapın
|
|
|