ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Makarna & Pilav (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=690)
-   -   Kral Pilav (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=711383)

Prof. Dr. Sinsi 09-05-2012 02:33 AM

Kral Pilav
 

KRAL PİLAV

Malzemesi:2 bardak pirinç, 4 bardak tavuk veya et suyu, 2 yemek kaşığı tereyağı, tuz. Salçası: 250 gram koyun kıyması, 1 orta boy soğan, 1 kaşık margarin, 1 kaşık salça, 1 çay bardağı taze haşlanmış bezelye, 1 kahve fincanı kaşar peyniri (rendelenmiş), tuz, karabiber.

Yukarıdaki gereçlerle sade pilav hazırlayın. Kıyılmış soğanı 1 kaşık yağla biraz kavurun. Kıyma katip kavurmaya devam edin. Salça koyup 2, 3 dakika kadar karıştırın. Haşlanmış bezelye yeterince tuz, karabiber koyup ateşten indirin. Pilavı bir tabağa boşaltın. Üzerine salçasını döküp kaşar peyniri serpin, servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.