![]() |
Mevlevi Pilavi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mevlevi PilaviMevlevi Pilavi MALZEMELER Nohut 3/5 su bardagi 100 gram Su 4 su bardagi 800 gram Koyun eti (kemiksiz) - - 500 gram Kestane 1 3/4 su bardagi 250 gram Havuç 3 orta boy 250 gram Sogan 1 orta boy 60 gram Margarin 6 yemek kasigi 60 gram Çamfistigi 2 yemek kasigi 20 gram Pirinç 2 su bardagi 360 gram Tuz 3 tatli kasigi 18 gram Kusüzümü 2 yemek kasigi 20 gram Kara biber 1/2 tatli kasigi 1 gram YAPILIŞ TARİFİ Nohutu yika, 1 gün önceden, 1 1/2 su bardagi su ile islat ![]() santimetreküp irilikte dogra, kisik ateste kendi suyu ile iyice yumusayincaya degin, yaklasik 1 saat pisir ![]() bardagi su ile basinçli tencerede 40 dakika kadar pisir ![]() 4 dakika kaynat, soy, üç-dört parçaya böl ![]() santimetreküp irilikte dogra, kestaneyi ve havucu nohuta ekle, ayri bir tencerede 20 dakika pisir, suyunu ayir, nohut suyuna sicak su ekleyerek 4 su bardagina tamamla ![]() birlikte kapagi kapali olarak kisik ateste 7-8 dakika öldür ![]() ![]() Fistiklar sararinca pirinci ve eti kat, birkaç kez çevir ![]() karistir, kusüzümünü serp ![]() degin 15-20 dakika pisir ![]() karisimi ve baharati ekle, üzerine peçete koyup 20 dakika dinlendir ![]() |
![]() |
![]() |
|