ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Makarna & Pilav (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=690)
-   -   Mevlevi Pilavi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=711330)

Prof. Dr. Sinsi 09-05-2012 02:42 AM

Mevlevi Pilavi
 

Mevlevi Pilavi

MALZEMELER
Nohut 3/5 su bardagi 100 gram
Su 4 su bardagi 800 gram
Koyun eti (kemiksiz) - - 500 gram
Kestane 1 3/4 su bardagi 250 gram
Havuç 3 orta boy 250 gram
Sogan 1 orta boy 60 gram
Margarin 6 yemek kasigi 60 gram
Çamfistigi 2 yemek kasigi 20 gram
Pirinç 2 su bardagi 360 gram
Tuz 3 tatli kasigi 18 gram
Kusüzümü 2 yemek kasigi 20 gram
Kara biber 1/2 tatli kasigi 1 gram

YAPILIŞ TARİFİ
Nohutu yika, 1 gün önceden, 1 1/2 su bardagi su ile islat. Eti 2
santimetreküp irilikte dogra, kisik ateste kendi suyu ile iyice
yumusayincaya degin, yaklasik 1 saat pisir. Islanmis nohutu da 2 1/2 su
bardagi su ile basinçli tencerede 40 dakika kadar pisir. Kestaneleri yika, 3-
4 dakika kaynat, soy, üç-dört parçaya böl. Havucu yika, kazi, 1
santimetreküp irilikte dogra, kestaneyi ve havucu nohuta ekle, ayri bir
tencerede 20 dakika pisir, suyunu ayir, nohut suyuna sicak su ekleyerek 4
su bardagina tamamla. Sogani soy, yika, ince ince dogra, yag ve fistikla
birlikte kapagi kapali olarak kisik ateste 7-8 dakika öldür. Pirinci yika, süz.
Fistiklar sararinca pirinci ve eti kat, birkaç kez çevir. Suyu ve tuzu ekle,
karistir, kusüzümünü serp. Önce orta, sonra kisik ateste suyunu çekene
degin 15-20 dakika pisir. Pisirme süresi dolmadan 5 dakika önce nohutlu
karisimi ve baharati ekle, üzerine peçete koyup 20 dakika dinlendir.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.