![]() |
Portakallı Kırmızı Turp |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Portakallı Kırmızı TurpPortakallı Kırmızı Turp =MALZEMELER= 500 g kırmızı turp (ayıklanmış) 1 portakal 15 g (1 çorba kaşığı) tuzsuz tereyağı bir tutam tuz bir tutam karabiber (taze çekilmiş) =HAZIRLANIŞI= Bir tencereye 2,5 cm yükseklikte su koyup, içine delikli buğulama kabı yerleştirerek, tencereyi harlı ateşe oturtun ve suyu bir taşım kaynatın ![]() ![]() Bu arada portakalın kabuğunu soyup, ince uzun şeritler halinde kestikten sonra, incecik kıyarak, 1 çorba kaşığını bir kenara ayırın (kalanını atın) ![]() ![]() Tereyağını kalın dipli bir tencereye koyup, tencereyi orta ateşe oturtarak, yağı ısıtın ![]() ![]() ![]() ![]() Ayırdığınız 1 çorba kaşığı portakal kabuğunu ekleyip, karışımı 1 dakika daha pişirdikten sonra, tencereyi ateşten alın ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|