ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Portakallı Kırmızı Turp (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=711195)

Prof. Dr. Sinsi 09-05-2012 02:19 AM

Portakallı Kırmızı Turp
 

Portakallı Kırmızı Turp

=MALZEMELER=

500 g kırmızı turp (ayıklanmış)

1 portakal

15 g (1 çorba kaşığı) tuzsuz tereyağı

bir tutam tuz

bir tutam karabiber (taze çekilmiş)

=HAZIRLANIŞI=

Bir tencereye 2,5 cm yükseklikte su koyup, içine delikli buğulama kabı yerleştirerek, tencereyi harlı ateşe oturtun ve suyu bir taşım kaynatın. Kaynayınca buğulama kabına kırmızı turpları koyup, tencerenin kapağını sıkıca kapatarak, turpları dışları yumuşayıncaya (ama içleri sert kalmalıdır) kadar (13-15 dakika) pişirin.

Bu arada portakalın kabuğunu soyup, ince uzun şeritler halinde kestikten sonra, incecik kıyarak, 1 çorba kaşığını bir kenara ayırın (kalanını atın). Soyulmuş portakalı bir kâseye sıkıp, bir kenara bırakın.

Tereyağını kalın dipli bir tencereye koyup, tencereyi orta ateşe oturtarak, yağı ısıtın. Isınınca portakal suyunu ekleyip, ateşi iyice kısarak, şurup kıvamı alıncaya kadar (2 - 3 dakika) pişirin. Öbür tencereyi ateşten alıp, buğulama kabındaki turpları, portakal şurubunun bulunduğu tencereye aktarın. Tuzu ve karabiberi serpip, sürekli karıştırarak, turpları 2 - 3 dakika pişirin.

Ayırdığınız 1 çorba kaşığı portakal kabuğunu ekleyip, karışımı 1 dakika daha pişirdikten sonra, tencereyi ateşten alın. Portakallı kırmızı turpları bir servis tabağına aktarıp, bekletmeden servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.