Patlıcan Saksı Kebabı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Patlıcan Saksı KebabıPatlıcan Saksı Kebabı =Malzemeler= 1 kg kuşbaşı kuzu eti 1 kg baston patlıcan 3 adet soğan (Dörde bölünmüş) 3 adet domates (İki adedi yemeklik kesilmiş) 2 su bardağı Bizim Mısır Yağı 3 adet çarliston biberi 1 çorba kaşığı Bizim Mutfak Un Tuz 1 adet havuç (Parça kesilmiş) 1 tatlı kaşığı domates püresi =Hazırlanışı = • Patlıcanları alaca olarak soyun ve 5 cm uzunluğunda kesin • Geniş taraflarının ucunu bıçakla huni şeklinde çıkarın Bir kaba koyup tuzlayın • Patlıcanları yıkayıp, kuruladıktan sonra kahverengi renk alana kadar Bizim yağda kızartıp fırın tepsisine dizin Etlerin Hazırlanışı: • Diğer bir tencerenin içine yağı, soğanı ve eti koyup, karıştırın • Et suyunu çektiğinde domates püresini ekleyip, tekrar karıştırın • Havucu, tuzu ve etlerin üzerini kapatacak kadar su koyup, kaynatın • Üzerinde oluşan köpüğü alıp, ağır ateşte pişirin • Pişen etleri daha önceden hazırladığınız patlıcanların içine taksim edin • Domates ve biber ile süsleyerek, orta dereceli fırında 40 dakika pişirip servis yapın ![]() |
|
|
|