![]() |
Patlıcan Saksı Kebabı
Patlıcan Saksı Kebabı =Malzemeler= 1 kg. kuşbaşı kuzu eti 1 kg. baston patlıcan 3 adet soğan (Dörde bölünmüş) 3 adet domates (İki adedi yemeklik kesilmiş) 2 su bardağı Bizim Mısır Yağı 3 adet çarliston biberi 1 çorba kaşığı Bizim Mutfak Un Tuz 1 adet havuç (Parça kesilmiş) 1 tatlı kaşığı domates püresi =Hazırlanışı = • Patlıcanları alaca olarak soyun ve 5 cm. uzunluğunda kesin. • Geniş taraflarının ucunu bıçakla huni şeklinde çıkarın. Bir kaba koyup tuzlayın. • Patlıcanları yıkayıp, kuruladıktan sonra kahverengi renk alana kadar Bizim yağda kızartıp fırın tepsisine dizin. Etlerin Hazırlanışı: • Diğer bir tencerenin içine yağı, soğanı ve eti koyup, karıştırın. • Et suyunu çektiğinde domates püresini ekleyip, tekrar karıştırın. • Havucu, tuzu ve etlerin üzerini kapatacak kadar su koyup, kaynatın. • Üzerinde oluşan köpüğü alıp, ağır ateşte pişirin. • Pişen etleri daha önceden hazırladığınız patlıcanların içine taksim edin. • Domates ve biber ile süsleyerek, orta dereceli fırında 40 dakika pişirip servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.