ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Patlıcan Saksı Kebabı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=710814)

Prof. Dr. Sinsi 09-05-2012 02:28 AM

Patlıcan Saksı Kebabı
 

Patlıcan Saksı Kebabı

=Malzemeler=

1 kg. kuşbaşı kuzu eti

1 kg. baston patlıcan

3 adet soğan (Dörde bölünmüş)

3 adet domates (İki adedi yemeklik kesilmiş)

2 su bardağı Bizim Mısır Yağı

3 adet çarliston biberi

1 çorba kaşığı Bizim Mutfak Un

Tuz

1 adet havuç (Parça kesilmiş)

1 tatlı kaşığı domates püresi

=Hazırlanışı =

• Patlıcanları alaca olarak soyun ve 5 cm. uzunluğunda kesin.

• Geniş taraflarının ucunu bıçakla huni şeklinde çıkarın. Bir kaba koyup tuzlayın.

• Patlıcanları yıkayıp, kuruladıktan sonra kahverengi renk alana kadar Bizim yağda kızartıp fırın tepsisine dizin.

Etlerin Hazırlanışı:

• Diğer bir tencerenin içine yağı, soğanı ve eti koyup, karıştırın.

• Et suyunu çektiğinde domates püresini ekleyip, tekrar karıştırın.

• Havucu, tuzu ve etlerin üzerini kapatacak kadar su koyup, kaynatın.

• Üzerinde oluşan köpüğü alıp, ağır ateşte pişirin.

• Pişen etleri daha önceden hazırladığınız patlıcanların içine taksim edin.

• Domates ve biber ile süsleyerek, orta dereceli fırında 40 dakika pişirip servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.