Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
sarması, tarifi, yaprak

Yaprak Sarması Tarifi

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yaprak Sarması Tarifi







Malzemeler,
Harcı için,
  • Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
  • 2 adet kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 1 su bardağı pirinç
  • Yarım limonun suyu
  • 1,5 su bardağı sıcak su
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı ince doğranmış maydanoz
Pişirmek için,
  • 1 su bardağı sıcak su
  • Yarım limonun suyu
  • Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
  • 1 adet orta boy domates
Sarmak için,
  • 300 gram salamura yaprak
Hazırlanışı,
[*]Salamura yaprakların tuzunu almak için su dolu kabın içine koyun[*]Harcını hazırlamak için soğanların kabuğunu soyup küp şeklinde doğrayın[*]Orta boy tencereye yarım çay bardağı zeytinyağını alıp kızdırın[*]Üzerine soğan ve dolmalık fıstıkları ekleyip renkleri değişene kadar kavurun[*]Pirinçleri bol suyla yıkayıp süzüp tencereye ilave edin[*]Pirinç ve soğanları; orta dereceli ateşte 2 dakika kavurun[*]Bir kâsenin içerisinde; kuru nane, tarçın, toz şeker, karabiber, yarım limon suyu, maydanoz ve 1,5 su bardağı sıcak suyu karıştırın[*]Karışımı; pirinçlerin olduğu tencereye döküp iyice karıştırın[*]Ocağın altını kısıp tencerenin kapağını kapatın[*]Pirinçler suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirmeye devam edin[*]Harç piştikten sonra ocaktan indirip ılınana kadar bekletin[*]Soğuk su dolu kabın içinde bekleyen salamura yaprakları süzün[*]Saplarını kesip düz bir zemine tek tek serin[*]Yaprakların, sapının olduğu kısma 1 tatlı kaşığı harç koyun[*]Sigara böreği sarar gibi sarın[*]Yayvan bir tencerenin tabanını yaprakla kaplayın[*]Sardığınız sarmaları sıkı şekilde tencereye dizin[*]1 su bardağı sıcak su, yarım limonun suyu, yarım çay bardağı sızma zeytinyağını karıştırıp sarmaların üzerine gezdirerek dökün[*]Domatesin kabuğunu soyup incecik halka şeklinde doğrayın[*]Yaprak sarmaların üzerini kaplayın[*]Sarmaların üzerini yaprakla kaplayın[*]Dağılmasını önlemek için sarmaların üzerine porselen tabak kapatın[*]Tencerenin kapağını kapatıp orta dereceli ateşte pişirmeye başlayın[*]Tenceredeki su kaynamaya başladığında ocağın altını kısın[*]Yaklaşık 30 dakika kısık ateşte pişirin[*]Yaprak sarmaları oda ısısında, tencerede soğuttuktan sonra servis tabağına alın[*]Yoğurtla ikram edebilirsiniz
Afiyet olsun

Pratik Bilgiler,
  • Zeytinyağlı yaprak sarmasında verilen malzemeler 4 kişiliktir Kişi sayısına göre malzeme ve yaprak miktarı artırılabilir
  • Tencere tabanını yaprakla kaplamak; sarmaların tabana yapışmasını önlüyor
  • Kısık ve orta ateş uyarılarını dikkate alarak pişirin
  • Dolmalık fıstık; marketlerin baharat reyonunda, küçük paketler halinde satılıyor
  • Domates; sarmalara hoş bir ekşilik veriyor Ekşi sevmiyorsanız; eklemeyebilirsiniz
  • Salamura yaprak tuzlu olduğu için harcın içerisine hiç tuz konmuyor Taze yaprak kullanacaksanız; sarma harcına 1 tatlı kaşığı tuz ilave edebilirsiniz
  • Tüm zeytinyağlı yemeklerde olduğu gibi zeytinyağlı yaprak sarmasına da toz şeker ekleniyor, lezzeti dengeleniyor

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.