Maydanozlu Kabak Fırın |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Maydanozlu Kabak FırınMaydanozlu Kabak Fırın =MALZEMELER= 5 küçük kabak (yaklaşık 750 g) 2 demet maydanoz (doğranmış) 1 çorba kaşığı dolmalık fıstık 1 diş sarımsak 1/4 tatlı kaşığı tuz bir tutam karabiber (taze çekilmiş) 1 çorba kaşığı natürel zeytinyağı 30 g (yaklaşık 1/2 su bardağı) Parmesan (ya da kaşar) peyniri rendesi =HAZIRLANIŞI= Önce fırınınızı 160 °C'a ısıtın Maydanozlar, dolmalık fıstıklar, sarmısak, tuz ve karabiberi blendır kabına koyup, pürüzsüz püre kıvamı alıncaya kadar (yaklaşık 3 dakika) karıştırın Zeytinyağını katıp, ,1 dakika karıştırdıktan sonra, Parmesan (ya da kaşar) peyniri rendesini ekleyerek, 2 dakika daha karıştırın Kabakları saplı uçlarını kestikten sonra, her kabağı boylamasına 2'ye kesin Blendır kabındaki karışımı 6 yarım kabağın üstüne sürüp, kalan 6 yarım kabağı üstlerine kapatın Arası harçlı her kabağı ayrı bir alüminyum folyo parçasına sarıp, paketleri fırına vererek, kabaklar yumuşayıncaya kadar (20 - 25 dakika) pişirin Folyo paketlerini fırından alıp, açarak, kabaklan bir servis tabağına yerleştirin ve bekletmeden servis yapın![]() |
|
|
|