![]() |
Maydanozlu Kabak Fırın
Maydanozlu Kabak Fırın =MALZEMELER= 5 küçük kabak (yaklaşık 750 g) 2 demet maydanoz (doğranmış) 1 çorba kaşığı dolmalık fıstık 1 diş sarımsak 1/4 tatlı kaşığı tuz bir tutam karabiber (taze çekilmiş) 1 çorba kaşığı natürel zeytinyağı 30 g (yaklaşık 1/2 su bardağı) Parmesan (ya da kaşar) peyniri rendesi =HAZIRLANIŞI= Önce fırınınızı 160 °C'a ısıtın. Maydanozlar, dolmalık fıstıklar, sarmısak, tuz ve karabiberi blendır kabına koyup, pürüzsüz püre kıvamı alıncaya kadar (yaklaşık 3 dakika) karıştırın. Zeytinyağını katıp, ,1 dakika karıştırdıktan sonra, Parmesan (ya da kaşar) peyniri rendesini ekleyerek, 2 dakika daha karıştırın. Kabakları saplı uçlarını kestikten sonra, her kabağı boylamasına 2'ye kesin. Blendır kabındaki karışımı 6 yarım kabağın üstüne sürüp, kalan 6 yarım kabağı üstlerine kapatın. Arası harçlı her kabağı ayrı bir alüminyum folyo parçasına sarıp, paketleri fırına vererek, kabaklar yumuşayıncaya kadar (20 - 25 dakika) pişirin. Folyo paketlerini fırından alıp, açarak, kabaklan bir servis tabağına yerleştirin ve bekletmeden servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.