ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Maydanozlu Kabak Fırın (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=710756)

Prof. Dr. Sinsi 09-05-2012 02:37 AM

Maydanozlu Kabak Fırın
 

Maydanozlu Kabak Fırın

=MALZEMELER=

5 küçük kabak (yaklaşık 750 g)

2 demet maydanoz (doğranmış)

1 çorba kaşığı dolmalık fıstık

1 diş sarımsak

1/4 tatlı kaşığı tuz

bir tutam karabiber (taze çekilmiş)

1 çorba kaşığı natürel zeytinyağı

30 g (yaklaşık 1/2 su bardağı) Parmesan (ya da kaşar) peyniri rendesi

=HAZIRLANIŞI=

Önce fırınınızı 160 °C'a ısıtın. Maydanozlar, dolmalık fıstıklar, sarmısak, tuz ve karabiberi blendır kabına koyup, pürüzsüz püre kıvamı alıncaya kadar (yaklaşık 3 dakika) karıştırın. Zeytinyağını katıp, ,1 dakika karıştırdıktan sonra, Parmesan (ya da kaşar) peyniri rendesini ekleyerek, 2 dakika daha karıştırın.

Kabakları saplı uçlarını kestikten sonra, her kabağı boylamasına 2'ye kesin. Blendır kabındaki karışımı 6 yarım kabağın üstüne sürüp, kalan 6 yarım kabağı üstlerine kapatın. Arası harçlı her kabağı ayrı bir alüminyum folyo parçasına sarıp, paketleri fırına vererek, kabaklar yumuşayıncaya kadar (20 - 25 dakika) pişirin. Folyo paketlerini fırından alıp, açarak, kabaklan bir servis tabağına yerleştirin ve bekletmeden servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.