![]() |
Fırında Patates Kabak |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Fırında Patates KabakMalzemeler 2 tane kabak (orta boy) 5 tane patates (orta boy) Kaşar peyniri Baharat: Tuz Karabiber Sosu icin: 1 paket sıvı krem şanti (200ml)(Türkiye de yaşayanlar için krema) Süt (250ml/ 1/4 ml) Baharat: Muskat (küçük hindistan cevizi baharat olarak) Tuz Hazırlanışı Önce patatesleri soyuyorsunuz ondan sonra ne ince ne de kalın kesin kabaklarda da aynı işlemi uygulayın ![]() Ondan sonra sıvı krem şantiyi ve sütü küçük bir tencereye dökün karıştırarak ısıtın kaynasın sonra tuz ve muskat baharatından katın tadına bakarsınız 1,2ve ya 3 çay kaşığından muskat baharatından dökebilirsiniz ![]() Ardından derin bir kabın tabanını yağlayın sırayla önce bir kat patates dizin biraz tuz atin patatesin üstüne sonra bir kat kabak dizin tuz atın bu işlemi malzemeniz bitine kadar uygulayın ![]() En sonuna sosunuzu üstüne dökün ve azıcık karabiber üstüne dökün Fırını 225 dereceye getirin yemeğinizi pişmeye koyun yemeğinizin üstü azıcık kızarmışsa kaşar peyniriniz üstüne koyun tadına bakarsınız patates pişmişse fırını kapatın ![]() |
![]() |
![]() |
|