![]() |
Fırında Patates Kabak
Malzemeler 2 tane kabak (orta boy) 5 tane patates (orta boy) Kaşar peyniri Baharat: Tuz Karabiber Sosu icin: 1 paket sıvı krem şanti (200ml)(Türkiye de yaşayanlar için krema) Süt (250ml/ 1/4 ml) Baharat: Muskat (küçük hindistan cevizi baharat olarak) Tuz Hazırlanışı Önce patatesleri soyuyorsunuz ondan sonra ne ince ne de kalın kesin kabaklarda da aynı işlemi uygulayın. Ondan sonra sıvı krem şantiyi ve sütü küçük bir tencereye dökün karıştırarak ısıtın kaynasın sonra tuz ve muskat baharatından katın tadına bakarsınız 1,2ve ya 3 çay kaşığından muskat baharatından dökebilirsiniz. Ardından derin bir kabın tabanını yağlayın sırayla önce bir kat patates dizin biraz tuz atin patatesin üstüne sonra bir kat kabak dizin tuz atın bu işlemi malzemeniz bitine kadar uygulayın. En sonuna sosunuzu üstüne dökün ve azıcık karabiber üstüne dökün Fırını 225 dereceye getirin yemeğinizi pişmeye koyun yemeğinizin üstü azıcık kızarmışsa kaşar peyniriniz üstüne koyun tadına bakarsınız patates pişmişse fırını kapatın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.