Cevizli Pesto |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Cevizli PestoCEVIZLI PESTO · 1 kap=250 ml ceviz · 4-6 dis sarimsak · 2 –3 kap feslegen iri yapraklari veya yikanmis,kurulanmis maydanoz yapraklari ve/veya ispanak yapraklari, ya da hepsi bir arada da olabilir, tek tek de (ASIL PESTO FESLEGENLE YAPILANDIR) · ¼ kap=60 ml sizma hakiki ,koyu yesil renkli zeytinyagi · dilerseniz yerken ustune serpmek icin ¼ kap sert rende peynir-kasarin da serti gibi/pecorino-peynirle daha da guzel, ama peynirsiz de deneyebilirsiniz Hepsini birden blendera/robota vs koyun ve pure yapin ;hazir olunca kucuk kavanoza alin Kapali olarak buzdolabinda veya derin dondurucuda saklayin Isitilmaz cunku icindeki peynir kotulesiyor(ya da peynirsiz yapin,peyniri servis yapacaginizda pesto konmus makarna vs nin ustune rendeleyin )![]() Buzdolabindan alip her tabaga bir yemek kasigi konur ve ustune sicak makarna koyup, karistirilir Ekmege surulur, fokaciyo ile yenir, domatesli salataya ,corbaya,soslara karistirilir vs Cok lezzetlidir Not; cevizsiz ve de daha az zeytinyagi ile de deneyin![]() kaynak:ruki |
|
|
|