ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Cevizli Pesto (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=710678)

Prof. Dr. Sinsi 09-05-2012 02:27 AM

Cevizli Pesto
 

CEVIZLI PESTO

· 1 kap=250 ml ceviz
· 4-6 dis sarimsak
· 2 –3 kap feslegen iri yapraklari veya yikanmis,kurulanmis maydanoz yapraklari ve/veya ispanak yapraklari, ya da hepsi bir arada da olabilir, tek tek de (ASIL PESTO FESLEGENLE YAPILANDIR)
· ¼ kap=60 ml sizma hakiki ,koyu yesil renkli zeytinyagi
· dilerseniz yerken ustune serpmek icin ¼ kap sert rende peynir-kasarin da serti gibi/pecorino-peynirle daha da guzel, ama peynirsiz de deneyebilirsiniz

Hepsini birden blendera/robota vs koyun ve pure yapin ;hazir olunca kucuk kavanoza alin. Kapali olarak buzdolabinda veya derin dondurucuda saklayin.Isitilmaz cunku icindeki peynir kotulesiyor(ya da peynirsiz yapin,peyniri servis yapacaginizda pesto konmus makarna vs nin ustune rendeleyin.).

Buzdolabindan alip her tabaga bir yemek kasigi konur ve ustune sicak makarna koyup, karistirilir.Ekmege surulur, fokaciyo ile yenir, domatesli salataya ,corbaya,soslara karistirilir vs.Cok lezzetlidir.Not; cevizsiz ve de daha az zeytinyagi ile de deneyin.

kaynak:ruki


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.