Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
gribiche, sosu

Gribiche Sosu

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Gribiche Sosu



Gribiche Sosu

Servis 4 kişilik

İçindekiler
  • 3 adet yumurta, haşlanmış
  • 1 yemek kaşığı Dijon hardalı
  • 2 yemek kaşığı beyaz şarap sirkesi
  • 200-250ml zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tarhun otu
  • 1 yemek kaşığı taze maydanoz, doğranmış
  • 50g gebre otu, yıkanmış ve çok ince doğranmış
  • Tuz, karabiber
Hazırlanışı

Yumurtaların kabuklarını soy yumurta sarısını bir kaşıkla çıkar ve bir kasenin içerisine koy bir çatalla iyice ez Yumurtanın beyazını çok ince kes bir kenarda beklet Hardalı yumurta sarısının içerisine karıştır bir tutam tuz, karabiber serp azar azar zeytinyağını karıştır sonra tarhun otunu, maydanozu ve gebre otunu karıştır ve servis etmeden az önce yumurtanın beyazını içerisine karıştır Kullanıldığı Yerler: Karideslerde ve kaynar suyun içerisine kırılarak pişirilen yumurtalarda kullanılır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.