Acili Harissa Ortadogu Sosu |
09-05-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Acili Harissa Ortadogu SosuAcili Harissa Ortadogu sosu · 3 yemek kasigi hakiki zeytinyagi-sizma · 1 iri varsa kirmizi sogani minicik kup kup dograyin · 1 iri bas sarimsagi ayiklayin ve tamamini kiyin iri bicakla kucucuk · 3-4 adet kozlenmis,soyulmus,cekirdek ve kabuklari cikartilmis taze etli kirmizi biber · 3 adet guneste kurutulmus ve ilik suda 1 saat bekletilmis domates-veya domatesleri ikiye kesin ve 120 C derece/230F isitilmis firinda ,tuz+karabiber=zeytinyagi ile iyice karistirip 5 saat gibi pisirin) · cay kasigi burnu ile toz tarcin · ½ tatli kasigi ince aci toz biber-cayenne · cok az hint safrani-turmerik · bir cimdik toz karanfil · tuz · taze cekilmis karabiber · taze kekik-1 yemek kasigi dolusu veya 1 tatli kasigi dolusu kuru kekik · taze dogranmis nane yapraklari Zeytinyaginda sogan+sarimsagi tahta kasikla karistirin,sote edin-soganlar seffaf hale gelecektirBu 5-6 dakika surer orta ates ustundeSogusunhepsini robota atin ve karistirin iyiceOda isisinda balikla servis yapinBu sosu sandviclere,etlere,sebzelere de kullanabilirsiniz alıntı |
|