Domi Glas Fransız Sosu Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Domi Glas Fransız Sosu TarifiMalzemeler; 1 kg dana kemigi 3 yemek kasigi margarin 75 gr un 1 kahve fincani domates salçasi 1 küçük havuç 1 bas sogan 2 dis sarmisak 1-2 maydanoz kökü ½ çay kasigi tane karabiber 1 çay kasigi kekik ½ yemek kasigituz 1 bardak kirmizi sarap 10 bardak su Yapilişı; Kirilmis dana kemiklerini, büyücek bir tencerede, yagla birlikte sararincaya kadar kavurun Un, ince dogranmis havuç, sogan, maydanoz koku ve 2 dis sarmisak katin 3-4 dakika daha karistirarak kavurun![]() Salça ve baharati katip biraz daha karistirin Sonra sarap, sicak su ve tuz koyup kisik ateste 3 saat pisirin Su eksildikçe sicak su ekleyerek tamamlayin![]() Salçayi süzüp gereken yerde kullanin Buzdolabinda saklayin![]() |
|
|
|