ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Domi Glas Fransız Sosu Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=710587)

Prof. Dr. Sinsi 09-05-2012 02:42 AM

Domi Glas Fransız Sosu Tarifi
 

Malzemeler;
1 kg dana kemigi
3 yemek kasigi margarin
75 gr un
1 kahve fincani
domates salçasi
1 küçük havuç
1 bas sogan
2 dis sarmisak
1-2
maydanoz kökü
½ çay kasigi tane
karabiber
1 çay kasigi kekik
½ yemek kasigituz
1 bardak kirmizi sarap
10 bardak su

Yapilişı;
Kirilmis dana kemiklerini, büyücek bir tencerede, yagla birlikte sararincaya kadar kavurun. Un, ince dogranmis havuç, sogan, maydanoz koku ve 2 dis sarmisak katin. 3-4 dakika daha karistirarak kavurun.
Salça ve baharati katip biraz daha karistirin. Sonra sarap, sicak su ve tuz koyup kisik ateste 3 saat pisirin. Su eksildikçe sicak su ekleyerek tamamlayin.
Salçayi süzüp gereken yerde kullanin. Buzdolabinda saklayin.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.