![]() |
Domi Glas Fransız Sosu Tarifi
Malzemeler; 1 kg dana kemigi 3 yemek kasigi margarin 75 gr un 1 kahve fincani domates salçasi 1 küçük havuç 1 bas sogan 2 dis sarmisak 1-2 maydanoz kökü ½ çay kasigi tane karabiber 1 çay kasigi kekik ½ yemek kasigituz 1 bardak kirmizi sarap 10 bardak su Yapilişı; Kirilmis dana kemiklerini, büyücek bir tencerede, yagla birlikte sararincaya kadar kavurun. Un, ince dogranmis havuç, sogan, maydanoz koku ve 2 dis sarmisak katin. 3-4 dakika daha karistirarak kavurun. Salça ve baharati katip biraz daha karistirin. Sonra sarap, sicak su ve tuz koyup kisik ateste 3 saat pisirin. Su eksildikçe sicak su ekleyerek tamamlayin. Salçayi süzüp gereken yerde kullanin. Buzdolabinda saklayin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.